SİNAN ASLAN DEVLETİN ŞEFKAT YÜZÜ OLDU

Vali yardımcılığı göreviyle hizmete başlayan daha sonra İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan Sinan Aslan, Karagündüz Mahallesi Spor Tesisi açılışında vatandaşlarla top oynayıp halay çekti. 350 bin nüfuslu İpekyolu ilçesi için bir kaymakamdan öte vatandaşların gönlünü fetheden Aslan, başarıyla görev yaptığı Van'da 7'den 70'e herkesin sorunlarıyla ilgilenen, sokak sokak, ev ev gezerek halkın gözünde devletin şefkat yüzü oldu.

Burhan Ergin

İpekyolu Belediyesi tarafından Karagündüz Mahallesinde yapımı tamamlanan spor tesisi görkemli şekilde açıldı. Açılışa İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş, Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

4 Aralık 2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Diyarbakır Eğil Kaymakamlığından Van Vali Yardımcılığı görevine atanan, ilimize geldiği günden bugüne vatandaşların her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözümüne katkı sunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın hayata geçirdiği proje ve çalışmalar gönülleri fethetti. Karagündüz Mahallesi Spor Tesisi açılışında vatandaşlarla yakından ilgilenerek hem dertlerini dinleyen hem de top oynayıp halay çeken Kaymakam Aslan’ın tayininin Kayseri Develi Kaymakamlığı’na çıkması vatandaşlar arasında üzüntü yarattı.

Öğrencilerin sık sık ‘En Büyük Başkan Sinan Başkan’ sloganı attığı açılışta konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “Van’ımızı ve ilçemizi çok daha iyi ve çok daha güzel yerlere getirmeye çalıştık. Göreve başladığım zaman en önemsediğim şeylerden biri buradaki çocukların, vatandaşların, hakkına en ufak bir halel getirmemekti. Bunu tüm kalbimle, tüm inancımla sonuna kadar korudum ve meslek hayatım boyunca da sonuna kadar koruyacağım. Vatandaşlarımızdan isteğim bu hizmetlerimize sahip çıksınlar. Bu hizmetleri biz onlar için yaptık” dedi.

“Spor merkezleri açmak için çok çaba sarf ettik”

Kırsal mahallelerde spor tesislerini hizmete açmak için çok çalıştıklarını söyleyen Kaymakam Aslan, “Göreve başladığım günden bugüne kadar, bütün köylerimizde ve merkez mahallelerimizde gençlerimize ve yaşı hiç fark etmez bütün vatandaşlarımıza spor kompleksleri, spor merkezleri açmak için çaba sarf ettik. Şimdi ise meyvesini alıyoruz, sonuçlarını görüyoruz. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Karangündüz Mahallesi’nde açtığımız spor tesisi, özellikle kırsal mahallelere açtığımız spor tesislerimizin ilki ve 21 kırsal mahallemizde de futbol tesislerimiz yavaş yavaş tamamlanmak üzere. Ayrıca futbol ve basketbol sahaları yapılıyor. Bunları yaparken, oradaki çocuklarımız, gençlerimiz, spor yapabilecekleri alanlara kavuşsun istedik. Sadece erkekler değil, kızlarımız, hanımlarında voleybol, basketbol oynayabilecekleri mekanlar tasarlayıp, onların hizmetine sunmayı niyet ettik ve bugün bunun ilk meyvesini aldık” dedi.

“Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz özveriyle çalışıyor”

Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş ve kadrosunun özveriyle çalışarak güzel hizmetler yaptığını belirten Aslan, “Karşıyaka Mahallesi’nde 1 spor kompleksimiz var. Kadınlarımız için 2 ayrı spor salonu açtık. Orada jimnastik, dans, boks ve aklınıza gelebilecek alanlarda hizmet sunan, kadın spor merkezlerimiz var. Gençlik Spor Bakanlığı ile çalışmalarımız sonucunda, 2 bin kapasiteli, kapalı spor salonunu ilçemize kazandırdık. İnşallah yakın gelecekte onun da ihalesi yapılacak. 8 kulvarlı atletizm pistini şehrimize kazandırdık ve yakında onunda ihalesini yapmış olacağız. Ayrıca şehir merkezinde 10 adet semt sahası yapılacak. Bunlar sadece bizim projelendirdiklerimiz, ilçemize ve şehrimize kazandırmayı planladığımız hizmetlerdir. Amacımız birkaç noktaya futbol sahası veya basketbol potası koyarak, gösteriş yapmak değil. Amacımız 350 bin nüfusa sahip bir ilçede, kırsal mahalleleriyle, merkez mahalleleriyle bütün vatandaşlarımıza hizmet sunabilecek alanlar tasarlayabilmektir. Gidip orada spor yapabilecekleri, oralarda sosyalleşebilecekleri, hayata daha umutla bakabilmelerini sağlayacak merkezler inşa ettirmektir. Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan elemanların özverili çalışmalarıyla bu sonuçlara ulaştık. İnşallah diğerlerini de açmak bizden sonraki arkadaşlara nasip olur” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme