SİGARA VE AKARYAKIT OPERASYONLARI

Van’da jandarma ekipleri tarafından 7 ayrı ilçede yapılan çalışmalar sonucu 302 bin 700 paket kaçak sigara ile 14 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak sigara tacirlerine yönelik geniş çaplı operasyonları devam ediyor. Jandarma ekiplerinin Van merkez ile Başkale, Çaldıran, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Saray ve Muradiye ilçelerinde yapılan kontroller sonucunda toplam 302 bin 700 paket kaçak sigara ile 14 bin 405 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken olayla bağlantılı olduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.
Başkale, Çaldıran, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Saray ve Muradiye Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile ele geçirilen sigaralara, akaryakıtlara ve araçlara el konulduğu, soruşturmaların çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

 
Öte yandan Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polisi görünce kaçmaya çalışan sigara yüklü araç sürücüsünü filmleri aratmayan kovalamaca sonucu yakaladı. Minibüsten yüklü miktarda kaçak sigara ele geçirdi.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında önceki gün kaçak sigara yüklü bir minibüsün şehir merkezine geleceği bilgisi üzerine Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Kurubaş köyü yakınlarında minibüsü beklemeye başladı. İsmi açıklanmayan sürücü, polisi görüp kaçınca kovalamaca başladı. Ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalışan sürücüyü polis ekipleri ısrarla takip edince hız kesmeden kaçmaya devam etti. Sürücüyü takip eden ekipler, aracın kaçış güzergahlarına takviye ekip istedi. Çok sayıda zırhlı araçlarında katıldığı kovalamaca, Kurubaş köyünden başlayıp Halilağa Mahallesi’nde son buldu. Yaklaşık 10 kilometre kaçan sürücü kendisini takip eden ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Minibüs polis araçları nezaretinde KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Minibüste yapılan kontrolde yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen yüklü miktarda kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, sürücü ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yorumlar 1

Bakmadan Geçme