SİGARA DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTI

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kafe, kahvehane ve diğer iş yerlerinde tütün ve tütün mamulleri kullanımı ile ilgili denetim yapıldı.
Van kent merkezinde denetimlere çıkan 4 kişilik ekip, iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığına, yasal ölçülere uygunluğuna, etrafta küllükler ve sigara izmaritlerinin olup olmadığına bakılarak, iş yeri sahiplerinin 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri ile ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı. Denetimlerin belli aralıklarla ve habersizce yapılmaya devam edileceği ifade edildi.
“UYGULAMADAN MEMNUNUZ”
Denetimlerden memnun kaldıklarını ve bu uygulamanın vatandaşlara büyük yarar sağladığını ifade eden kafe işletmecisi Davet Demirhan, “Sigara denetimlerinin olması güzel oldu. Sigara içmeyenler için temiz ortamlar sağlandı. Ayrıca sigara içenler için de ayrı bir bölümümüz var. Bu uygulama çok faydalı oldu. Artık sigara içemeyenler içenlerin arasında kalmıyor. Müşterilerimiz bundan çok da memnun. Biz burada sigara içmek isteyenleri uyarıyoruz ve onlarda anlayışla karşılıyorlar. Müşterilerimiz bu uygulmadan memnun ve aileler rahatlıkla çocuklarını getirebiliyorlar” dedi.
“DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”
Denetim ekibinde görevli Hakkı Yıldırım Çakar da, “Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen sigara denetimi ekibindeyiz. Van’da 5 ekip olarak günlük denetimlerimizi yapıyoruz. Bu denetimlerle birlikte artık kafelerde sigaranın içilmediğini görmeye başladık. Bu da denetimlerin sonuç getirdiğini gösteriyor. Denetimlerimiz hafta sonları da dahil olmak üzere hergün yapılıyor ve aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme