SİBEL ÖĞRETMEN LİSEDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Sibel Öğretmen, 9 yıl atama bekledikten sonra Van'a ataması çıkmış ve eşini Aydın'da bırakarak 4 yaşındaki kızıyla birlikte Van'a gitmişti. Henüz 2 aylık öğretmen iken meydana gelen deprem sonucu göçük altında kalan ve cansız bedenine 3 gün sonra ulaşılabilen Sibel Öğretmen Aydın'da toprağa verilmişti. Kızı Deniz ise deprem anında parkta oynadığı için hayatta kalmıştı.
Eğitim şehidi Sibel Öğretmenin ismi, eşi Barış Umaç'ın görev yaptığı Umurlu Çok Programlı Lise bahçesinde düzenlenen park ve basketbol sahasına verilerek ölümsüzleştirildi. Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Okul Müdürü Yüksel Gökçayır, Sibel Öğretmenin eşi Barış Umaç, okul öğretmenleri ve öğrencilerin de hazır bulunduğu törende hep birlikte kurdele kesildi.
Açılış töreninde duygusal anlar yaşanırken, Umurlu Belediye Başkanı Posacı, belediye olarak eğitime yönelik katkılarda bulunduklarını dile getirerek, Sibel Öğretmenin isminin ölümsüzleştirilmesi için park düzenlemesine katkıda bulunduklarını söyledi. Deprem şehidi Sibel Öğretmenin eşi Barış Umaç ise eşinin isminin ölümsüzleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

vanhaber,erciş,deprem,eliföğretmen.www.vansesigazetesi.com

Bakmadan Geçme