SEZONUN DEĞERLENDİRMESİ

Rıdvan Can yazdı...

2021-2022 futbol sezonunu evimizde ağırladığımız, farklı galip geldiğimiz Niğde Anadolu maçıyla tamamladık. Son maçımızda muhteşem bir futbolla farklı galip gelsek de maalesef bu galibiyete rağmen play-off’a kalamadık.

Buda ligin ilk yarısında Bayburt'ta oynanan 5-0'lık mağlubiyet ve ligin ikinci yarısında evimizde karşılıklı gollerle berabere kaldığımız Bayburt maçlarının sonucunda ikili averajla Bayburt Özel İdarespor Play-off'a yükselirken biz hayallerimizi bir sonraki sezona bıraktık.

EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMAMALI

Sezonun son iki haftasında göreve gelen teknik direktör Zeki Yılmaz, yardımcı antrenörler Bengin Çakay, Ogün Demir ve Atalay Kazancı teşekkürü hak edenlerin başında geliyor. Zor zamanda büyük risk alarak, göreve gelen Zeki Yılmaz ve ekibi başta olmak üzere futbolcu kardeşlerime İnegöl ve Niğde karşısında ortaya koydukları güzel futbol ve galibiyetler için teşekkür ediyorum.

YÖNETİM EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMADI

Silahtaroğlu Vanspor Kulübüne kurumsal kimlik kazandıran Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ve yönetim kurulu üyelerinin ilk yıllarını geçirdikleri sezonda başarısız bir sezon geçirdiklerini söyleyemeyiz ama bu yanlışları ve hataları olmadı anlamına gelmez. Özellikle kulübe kurumsal kimlik kazandırma çalışmaları kapsamında bitexen ile yapılan sponsorluk anlaşması, store açılışı ve Vanspor TV gibi bir çok güzel çalışmalara imza attıklarını inkar edemeyiz.

Sportif anlamda belki hedeflenen başarıyı yakalayamadılar fakat yukarıda da bahsettiğim gibi kurumsallaşma yolunda önemli çalışmalar yaptılar.

Bir spor yazarı olarak, her ne kadar zaman zaman eleştirilerimiz olsa da Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, As Başkan M. Akın Dinçer, özellikle altyapıdan A takıma çıkardığı gençleri profesyonel olmalarına imkan sağlayan yönetici Özcan Kara, Vanspor Store'nin açılışında büyük çaba gösteren Türkmen Kaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Gelelim Sezonun Değerlendirilmesine;

Bir sezonda 4 teknik direktörle çalışan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'umuz maalesef play-off hayallerini başka bahara bıraktı...

2021-2022 VANSPOR'UN KARNESİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Kırmızı Grupta 2021-2022 sezonuna saha ve seyircisi önünde Adıyaman galibiyetiyle iyi başlangıç yapan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz başkanlığında sezona teknik direktör Saffet İşler teknik sorumluluğunda başladı. Saffet İşler teknik sorumluluğunda oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle 25 puanla altıncı sıradayken görevden alınarak Turgay Karatekin göreve getirildi. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz rakip fileleri 21 kez havalandırırken, kalesinde 19 gol gördü.

TURGAY KARATEKİN DÖNEMİ BAŞLADI

Ligin 15. haftasında takımın başına geçen Turgay Karatekin, Silahtaroğlu Vanspor ile çıktığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken, Ziraat Türkiye Kupası dördüncü tur maçında Süper Lig temsilcisi Konyaspor’a 3-1 kaybederek, kupaya veda etti. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz Turgay Karatekin döneminde oynadığı 6 lig karşılaşmasında rakip fileleri 7 kez havalandırırken, kalesinde 9 gol gördü.

ERHAN ALTIN DÖNEMİ BAŞLADI

Silahtaroğlu Vanspor Erhan Altın teknik sorumluluğunda oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik, 2 mağlubiyetle 28 puan toplarken, rakip fileleri 20 kez havalandırırken kalesinde 14 gol gördü.

ZEKİ YILMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

Erhan Altın teknik sorumluluğunda aldığı başarısız sonuçların ardından Play-off'tan uzaklaşan Vanspor yönetimi ligin son iki haftasında Vanlı tecrübeli teknik direktör Zeki Yılmaz'ı göreve getirdi. Zorlu İnegöl maçıyla göreve başlayan Zeki Yılmaz ve ekibi çıktığı iki maçta 2 galibiyet alarak, rakip kaleye toplam 7 gol bırakırken, kalesinde 4 gol gördü. 

GELELİM YENİ SEZON YAPILANMASINA

Mehmet Avcı başkanlığında mevcut yönetim devam edecekse ki, büyük ihtimalle devam edeceklerini düşünüyorum o zaman yapacakları tek şey geride bıraktıkları sezondan ders çıkararak, yeni sezon planlamasını doğru yapmalılar ve hatalardan yanlışlardan ders alınmalı…

Hani bir söz vardır ya hep derler;  "Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer" diye.

 Çünkü gol averajıyla elimizden uçup giden play-off'un ardından bu sezonda ders alacağımız o kadar çok şey varken halen hiçbir şey olmamış gibi düşünüp, uygulama yapılacaksa bir şey diyemem. Ben de bu yazımı, hiç olmazsa bu kez olmasın diye yazıyorum.

ZEKİ YILMAZ VE EKİBİYLE DEVAM EDİLMELİ

Geride bıraktığımız sezonu 4 hocayla tamamlayan bir takımın hedefine ulaşamaması Vanspor camiası taraftarı ve kırmızı siyahlı renklere gönül veren herkesi ziyadesiyle üzdü. Hoca konusunda özellikle Erhan Altın'ın başarısızlığına rağmen bu isimde ısrar eden yönetimin son iki maça Vanlı hocayla çıkma kararı yüzde yüz doğru bir karardı ama geç alınmış bir karardı. Bu hatalarından mutlaka ders almış bir yönetim şapkasını önüne koymalı. Yeni sezonda macera aramanın bir anlamı yok. Peki yeni sezonda Vanspor'da teknik direktör kim olmalı sorusunda öncelikli kriter Vanlı hocamız Zeki Yılmaz olsun diyenlerdenim. Siz yeter ki, Vanlı hocalara da dışarıdan gelenler kadar şans verin teknik direktör Zeki Yılmaz ve Bengin Çakay, psikolojik olarak dağılmış bir Vanspor'u son iki haftada nasıl toparladığını gördük.

Çünkü Vanlı hocalar zor günlerde çağrılmış, gelmiş ve takımı yeri gelmiş düşmekten kurtarmıştır. Yeri gelmiş play-off potasına sokmuş. Demem o ki, bu hocalarımıza yeni sezonda tekrar şans verilmelidir. Unutulmamalıdır ki, başarıda teknik heyetin yüzde 70 nokta transferlerin yüzde 20 yönetimin ise yüzde 10 etkisi olduğunu düşünüyorum…

Bir spor yazarı olarak, yeni sezonda temsilcimiz Vanspor'a ve oluşacak yeni yönetime başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Bakmadan Geçme