Selahattin Demirtaş Bütün Ezilenlerin Adayıdır

HDP Van Milletvekilleri ve DBP Van İl Başkanı Musa İtah, Çaldıran, Erciş ve Muradiye ilçelerinde düzenlenen mitinglere katılarak Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için destek istedi.

Vansesi Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a destek amacıyla düzenlenen mitinglere HDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, DBP Van İl Başkanı Musa İtah  katıldı. İlk olarak Çaldıran’da düzenlenen ve Belediye Eş Başkanları Suna Atabay ve Faruk Demir’in de katıldı.

NE EKMELEDDİN, NE TEKMELEDDİN BİZİM TERCİHİMİZ SELAHATTİN

DBP Van İl Başkanı Musa İtah,   Başbakan Erdoğan’ın artık fermanının yazılmasının vaktiğinin geldiğini kaydetti. Şu anda IŞİD çetelerinin Kürt çocuklarını ve kadınları katlettiğini ifade eden İtah, “ İşte bu IŞİD ve Tayyip Erdoğan aynı cephede yer alıyor. Birinin adı Ekmeleddin diğerinin adı Tekmelledin. Biri ekmek için Ekmeleddin diyor, diğeri ise SOMA faciası sonrası halka tekme atıyor. Erdoğan gittiği her yer de Tek millet, tek dil,  tek devlet lafını ağzından düşürmüyor. O yüzden Erdoğan’ın adı Tek-meledin oldu.   Bu yüzden ne Ekmeleddin ne tekmeledin tercihimiz Selahattin diyoruz. Selahattin Eyübi’den sonra 10 Ağustos’ta Kürtler bir kez daha Selahattin diyecek ve tarih yazacak. Bu seçimlerden elde edeceğimiz sonuç Şengal ve Kobanê direnişleri içinde moral kaynağı olacak. Şimdi gelin hep birlikte bu sisteme bir ders verelim.” Dedi.

UYUŞTURUCU VE FUHUŞA İZİN VERMEYELİM

İtah’ın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise,  Çaldıran’da artan uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekerek, “ Çaldıran’da uyuşturucu ve fuhuş polis eliyle geliştirilmektedir. Okul önlerinde polis eliyle uyuşturucu satılıyor. Devlet, kaymakam, asker, polis neden ortada yok. Bir kişi ‘Biji Serok Apo’ sloganı attığında hemen yakalayıp cezaevine koyuyorsunuz da uyuşturucuya neden müdahale etmiyorsunuz. Çünkü Kürt gençlerinin mücadeleden uzak kalmasını ve hayatlarının kararmasını istiyorlar. Sizden rica ediyorum buna engel olun. Çaldıran halkı samimidir, cesurdur. İşte devlet bu yüzden Çaldıran’dan korkuyor. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İl Başkanımızda ifade etti. Birinin adı Ekmeleddin, diğerinin adı Tekmeleddin. Erdoğan şu anda IŞİD ile kol kola hareket ediyor. Kürtler Kobanê’de, Şengal’de çetelere karşı direniyor. Kürt Petrolü üzerinden siyaset yapan peşmergeler Ş engal’ i bırakıp kaçarken YPG oraya gidip direniyor. Şengali bırakıp kaçanları bir kez daha buradan kınıyoruz. 10 Ağustos’ta yapılacak seçimler bizim için çok önemlidir. Sayın Demirtaş’ın şahsında özgürlüğümüze sahip çıkalım.” Diye konuştu.

SAYIN DEMİRTAŞ BÜTÜN EZİLENLERİN ADAYIDIR

HDP Van Milletvekili Nazmi Gür,  Cumhurbaşkanı adayları İhsanoğlu ile Erdoğan arasında bir farkın bulunmadığını söyledi. Tek farklı adayın Selahattin Demirtaş olduğunu belirten Gür, “ Sayın Demirtaş bütün ezilenlerin, bütün halkların ortak adayıdır. Kürtler bugün birlik içinde hareket ederse inanın karşısında hiçbir güç duramaz. İşte bu yüzden Kürtler bugün Afrin’de, Kobane’de, Şengal’de direniyor. Çeteler ise güzel dinimizin adını kullanarak katliam yapıyor. Halkımız ise özgürlüğü için mücadele ediyor. Şu anda Şengal tehdit altındadır. Peşmergeler Şengal’i bırakıp gitti. 2 yıl önce eğer Kürt kongresi toplansaydı bugün durum daha farklı olurdu. Bizler özgürlüğümüz, hakkımız ve halkımız için mücadele ediyoruz. Kobane’nin direnişi Muradiye’nin direnişidir. Şengal’i savunmak insanlığı savunmaktır“ şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme