Şehidin Ailesi Kürtçe Ağıtlarla Feryat Etti

Şırnak'ın Silopi ilçe merkezinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulübesine bugün saat 15.30 sıralarında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Abdulhalit Aras’ın baba ocağına ateş düştü.

İlçe merkezinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulübesine bugün saat 15.30 sıralarında bombalı saldırı düzenlenmişti. Hain saldırıda, 2 asker yaralandı. Yaralı 2 asker helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tüm müdahalelere rağmen Abdulhalit Aras, hastanede şehit oldu. Şehit haberini alan Abdulhalit’in baba ocağı Kürtçe ağıtlarla yankılandı. 5 kız çocuğu ve şehit Abduhalit ile birlikte 2 oğlu olan baba Sami Aras ile yakınları gözyaşlarına boğulurken, annesi Şevkiye Aras ise Kürtçe ağıtlarla isyan etti. Yakınları ve komşuları tarafından teselli edilmeye çalışılan anne Aras ve diğer yakınları zaman zaman baygınlık geçirdiler. Olay yerine gelen ambulans ekiplerince müdahale edilerek, sakinleştirilmeye çalışıldı. Fenalık geçiren şehidin ağabeyi ise ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
Yeğenini kaybetmenin acısını yaşayan ve olaya tepki gösteren dayı İzzettin Şenli, “Bu akşam da bir asker gönderdik. Şehidin teyze oğlunu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz çocuklarımızı askere gönderiyoruz bize cenazeleri geliyor. Biz barış istiyoruz. Biz barış diyoruz onlar ‘yok illaki sizi öldüreceğiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme