Sanayi, Hurdacılar ve Oto Galericiler yolu asfaltlanıyor

Belediye kentin en sorunlu yollarından olan Sanayi, Hurdacılar ve Oto Galericilere giden tüm yollarda asflatlama çalışmalarına başladı. Belediye ayrıca Zübeyde Hanım Caddesi, Halilağa Mahallesi ve Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki çalışmalarına da devam ediyor.

Belediye’nin kent merkezinde ve mahallerde başlatmış olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılacak çalışmaları kış mevsimi gelmeden tamamlamayı hedefleyen belediye ekipleri ve yüklenici firmalar büyük biz azim ile tüm noktalardaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok alandaki çalışmalarını tamamlayan ekipler başka alanlara geçerek buradaki çalışmalarına başlıyor. Kısa bir süre önce Akköprü ve Alipaşa mahallelerindeki asfalt çalışmalarını tamamlayan ekipler bu kez Seyitfehim Arvasi Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Sanayiciler sitesi, Hurdacılar sitesi ve Sanayi bölgesinde bulunan Galericiler sitesinde bulunan yollardaki çalışmalarına başlayarak kısa bir süre içerisinde buradaki çalışmalarını tamamlayacak.

Sanayi Sitesi, Hurdacılar ve Galericiler Sitesinin yolları Yapılıyor

Belediye ekipleri büyük bir yoğunluğun olduğu sanayi sitesinin içerisinde bulunan ana yollarının yenileme çalışmalarını başlattı. Kullanılamaz durumda olan bu yollarda kazı çalışmalarını başlatan ekipler daha sonra bu yolların asfalt serimine geçecek. Buradaki yolların tamamlanması ile birlikte ekipler daha sonra Hurdacılar sitesine ve Galericiler sitesine giden yollarda ve site içerisinde bulunana yolların tamamında asfalt serimi yaparak yıllardır asfaltlanmamış yolları asfaltlayarak buradaki esnafların ve halkın hizmetine sunacak.

Esnaflardan belediye teşekkür 
Belediye ekiplerinin burada başlatmış olduğu çalışmaları büyük bir memnuniyet ile karşılayan Sanayi sitesi esnafları Belediye Başkanı Bekir Kaya ve belediye ekiplerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Site esnafı ve Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi olan Ekrem Ebinç Özellikle depremden sonra yollarının kullanılamaz bir duruma geldiğini bunun üzerine Belediye Başkanına müracaata bulundukları ve Başkan Kaya’nın da kendilerine olumlu cevap verdiğini söyledi. Ebinç “Yapılacak çalışmaların tamamlanması ile birlikte esnaflar olarak çok rahatlayacağız. Belediye’ye bu güne kadar hangi talebimiz olmuş ise bizleri hiç kırmadı ve olumlu cevaplar vererek bizi boş çevirmedi. Depremden sonra yapılarımızın çoğu kullanılamaz duruma geldi, çoğumuzun işyeri ruhsatları yoktu. Belediyenin bu konularda bize yardımcı olmasını isteyerek  taleplerde bulunduk. Başkanımız sağ olsun bize hiçbir şekilde engel çıkarmadan hem yardımcı oldu hemde işyeri ruhsatlarımızı verdi. Başkanımız memleketimize hizmet yapıyor kendisine ve tüm ekibine teşekkür ederim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

“Belediyemiz bu seçimden çok iyi sonuçla çıkacaktır”

Yine site esnaflarından ve yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kaya da “Çalışmanın başladığı yerde asfalt ve yol diye bir şey kalmamıştı, yolumuz dere yatağına dönüşmüştü. Daha önceki belediyeler biz yapacağız diyorlardı ve bir türlü yapmadılar. Esnaflar yönetimi olarak başkanımız ile görüştük ruhsatlarımızın verilmesi ve ihtiyaçlarımızın giderilmesi talebinde bulunduk. Başkanımız sağ olsun bizleri hiç kırmayarak ruhsatlarımızı verdi ve birçok konuda bize yardımcı oldu. Çöplerimiz poşet sistemi ile düzenli bir şekilde alınıyor. Esnaflarımız biraz daha duyarlı olursa hiçbir sıkıntı yaşamayız. Başkanımız ve yöneticiler gelip yollarımızı kontrol ettiler ve buralarda şimdi çalışmalar başladı. Hepsine çok teşekkür ederiz belediyemizin çalışmalarını herkes görüyor ve çok memnunuz inşallah belediyemiz bu seçimlerde çok iyi bir sonuç alacaktır” diye konuştu. Bahri Demirtürk adlı esnaf ise “Bekir Kaya memleketimize faydalı bir insandır. Hepimiz çok memnunuz. Şehir merkezinde ve her tarafta çok iyi çalışmalar yapıyor. Biz çalışma yapılması gereken diğer yerlerde de çalışmaların yapılmasını istiyoruz ve hepsine teşekkür ederiz” diye belirtti.

Zübeyde Hanım Caddesi Sil Baştan Yenileniyor
Belediyenin diğer bir ekibi ise Zübeyde Hanım caddesinde çalışmalarını başlatarak bu yolda da altyapı, drenaj ve asfalt çalışmaları yapacak. Kazı çalışması başlatan ekipler kısa bir süre içerisinde bu yolda 2 kilometreye yakın asfalt çalışması ile birlikte altyapısını ve kaldırımlarını yaparak belediyen bu yolu standartlara uygun hale getirilecek bir yola dönüştürecek.


Seyitfehim Arvasi Mahallesi’ne 4 kilometre Asfalt

Yine belediye ekipleri Seyitfehim Arvasi mahallesindeki asfalt çalışmalarını hızlı bir şekilde yaparak sürdürüyor. Mahallede yapılacak olan 4 kilometrelik asfalt serimi ile birlikte mahalle yollarının tamamı yenilenerek halkın hizmetine sunulacak. Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken tamamlanmış olan caddeler üzerinde futbol oynayan çocuklar ise bu çalışmalara en çok sevinenler oldu. Bir hafta içerisinde tamamlanacak olan çalışmaların ardından ekipler bu defa başka bir mahalleye geçerek çalışmalarına başlayacak. Belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü diğer bir mahalle olan Halilağa Mahallesindeki çalışmalar ise devam ederek sürdürülüyor.

Bakmadan Geçme