Şampiyon Vali Ali Cevdet Bey

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7 Grup’ta toplam 28 takımın katıldığı okullar arası küçükler (erkek) futbol müsabakalarının şampiyonu Fevzi Geyik Ortaokulu’nu penaltılarda yenen Vali Cevdet Bey ortaokulu oldu.

Rıdvan Can

Seyir zevki yüksek ve heyecanlı geçen 7 grupta 28 takımın katıldığı müsabakalarda 336 sporcu aynı zamanda birbirleri ile tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Kendi grubundaki rakipleriyle oynadıkları 3 maçım sonunda ilk iki sırayı alan 14 takım bir üst tura çıkma başarısı gösterdi.  Lütfi’ye Binnaz Saçlı Ortaokulu, Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu, Fevzi Geyik Ortaokulu ve Türkiye ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulu arasında çeyrek final maçları oynandı.  Yarı finale çıkmayı başaran 4 takımın kendi aralarında yaptıkları eleme maçları sonucunda Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu ve Fevzi Geyik Ortaokulu grup maçlarında sergiledikleri başarıyla rakiplerini saf dışı bırakarak final oynamaya hak kazandılar.  Önceki gün oynanan final karşılaşmasında takımlar  bir birlerine üstünlük sağlayamayınca maçın normal süresi 0-0 bitti.  Statü gereği 3’er seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonucunda rakibi Fevzi Geyik Ortaokulu’nu 2-1 yenen Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu turnuvada şampiyonluğunu ilan ederek Van 1.si oldu ve Türkiye şampiyonasında Van’ı temsil etme hakkı kazandı.

Turnuva sonunda gazetemize açıklamalarda bulunan Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cevher Kaplan, müsabakalarda 7 maçın 7’sini de kazandıkları için tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyorum çok güzel bir turnuva oldu dedi.  Okullar arası birlik ve beraberliği bütünleştirmek kaynaşmak adına çok verimli olduğunu ifade eden Kaplan “Fevzi Geyik Ortaokulu uzun yıllardır bu turnuvalarda üst üste ilde birincilikler elde eden tecrübeli bir ekipti biz de takımımızı çok iyi hazırladık böyle güçlü bir takımı yenmek ve şampiyon olmak güzel bir duygu.  Başta okul müdürümüz Menderes Çevik’e, velilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının kalıcı olması için bundan sonra daha fazla çalışacağız. İl birincisi olan Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu’nun Van’ımızı il dışında gururla temsil edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme