Saldırıya uğrayan AK Parti binasında basın açıklaması

Kurban Bayramı'nın birinci günü bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ağır hasar gören AK Parti Van İl Başkanlığı binasında bir tarafta tadilat çalışmaları yapılırken, bir taraftan da parti çalışmaları devam ediyor.

Geçici olarak kullanılan binada 3 ay aradan sonra ilk defa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Necla Orbay, kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabalarının devam edeceğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız” dedi.
Başta şiddet olmak üzere pek çok problemin çözülebileceğini belirten Orbay, “Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler, toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız. Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet; dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir” ifadelerini kullandı.
Kadına yönelik şiddeti cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olarak tanımlayan Orbay, “Kadına yönelik şiddet ile ilgili medyaya yansıyan haberlerin; konunun hassasiyeti sebebiyle kadınların yaşadıkları şiddeti ifade edemediğini biliyoruz. Medeni toplumlarda şiddetin herhangi bir nedeni olmaz, olamaz. Bizlerin vazifesi, adaletli bireyin inşasındaki rolümüzün de farkında olmaktır. Bize düşen görev; pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde” diye konuştu.
Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 12 Eylül 2016 Pazartesi günü sabah saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Van İl Başkanlığına yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 4'ü polis, 4'ü İran vatandaşı olmak üzere 50 kişi yaralamıştı.

Bakmadan Geçme