'SAHTE EMEKLİLİK' OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Sosyal GüvenliK Kurumu'na (SGK) yönelik düzenlenen operasyonda 'resmi belgede sahtecilik' yaptıkları iddiasıyla aralarında il müdür yardımcısının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde SGK İl Müdürlüğü'nde resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapıldığı, emekli olmaya hak kazanmayan şahısların eksik bulunan iş günlerini sahte evraklarla tamamlayıp bu şahısların haksız yere emekli edildiği ve devletin zarara uğratıldığı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir yıl önce planlı teknik takip çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar kapsamında F.Ş. isimli şahsın organizatörlüğünde, aralarında SGK İl Müdür yardımcısı M.Ç.'nin de bulunduğu 12 kişinin resmi belgede sahtecilik işi içinde olduğu, şu ana kadar 34 kişinin sahte emekli olduğu tespit edildi
DEPREM OPERASYONU ERTELETTİ
Bilgilerini tamamlayan ekipler, yaşanan 2 büyük depremle birlikte operasyona mecburi ara verildi. Deprem boyunca şahıslar, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edildi. SGK İl Müdürlüğü hizmet binası depremden dolayı kapatılıp uzun bir aradan sonra binanın bahçesinde kurulan konteynırlarda hizmet vermeye başlamasıyla KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaldıkları yerden operasyon düğmesine bastı.  Dün sabah saatlerinde konteynırlara düzenlenen operasyonda 'suç örgütü kapsamında resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, emekli olmaya hak kazanmayan şahısların eksik bulunan iş günlerini sahte evraklarla tamamlayıp bu şahısların haksız yere emekli edildiği' iddiasıyla SGK İl Müdür Yardımcısı M.Ç.'nin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda da bilgisayarlara el konuldu. Gözaltına alınan zanlılar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken, İzmir ilinde bulunan 1 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

VAN HABER, HABERLER VAN

Bakmadan Geçme