Sağlık Personeline İlyad Eğitimi Verildi

Van’daki 112 Acil Servis personellerine Acil Hekimliği Sertifika Programı kapsamında İleri Yaşam Desteği Modülü Eğitici (İLYAD) Eğitimi verildi.

Van Sağlık Müdürlüğü toplantı ve eğitim salonunda gerçekleşen eğitim programında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehpare Altay, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin önemine değindi. Kendisinin 2004 yılında mezun olduğunu ve ilk olarak Aile Sağlık Merkezi’nde işe başladığı zamanlardaki eksikliklerle şimdiki teknoloji ve imkanları kıyaslayarak gelinen noktaya değinen Altay, “Bizim zamanımızda donanım yok denecek kadar yetersizdi. Şimdiki duruma bakılırsa teknolojinin hız kazanmış olduğu tam donanımlı ambulanslarda hizmet vermektesiniz ve inanıyorum ki eğitimlerinizde bu anlamda yararlı olacağını düşünüyorum. İşi her ne kadar biliyor olsak da kendimizi geliştirmek amacıyla eğitimlere katılarak bilgilerimizi yenileyerek daha başarılı olmak için tekrar yapmak çok önemlidir” dedi.
Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehpare Altay ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel tarafından eğitime katılan 35 personele katılım belgesi verildi.

Bakmadan Geçme