SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ‘BARIŞ’ ÇAĞRISI

Van Hakkari Tabip Odası ve Van Hakkari Bitlis Eczacı Odası tarafından düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen sağlık çalışanları ‘barış hemen şimdi’ çağrısında bulundu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklamasını okuyan Van Hakkari Tabipler Odası Başkanı Operatör Dr. Ahmet Koç, son birkaç aydır derinleşerek tüm toplumu içine alan şiddet, çatışma ve savaş sarmalının ülkenin her köşesini bir yangın yerine çevirdiğini belirterek, bu durumun içinden çıkılmaz bir durum haline geldiğini söyledi. 
Sağlık çalışanlarının hastanelerde, eczanelerde alışık olduğu basit adi şiddet olaylarının daha korkunç örneklerini her gün daha dramatik ve daha sistematik bir şekilde yaşamaya başladıklarını ifade eden Koç, “Son bir hafta içerisinde sağlık memuru Eyüp Ergen, eczacı Yunus Koçak ve en son olarak Dr. Abdullah Biroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan anlamsız ve kirli savaşın kurbanı oldu. Bu savaşın hiçbir tarafı olmayan biz sağlık çalışanları olarak bu güne kadar temel görevlerimiz olan insanı yaşatmak, sağlık hizmeti sunmak, insanlara yardım elini uzatmak ve hayat kurtarmak dışında bir şey yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız” dedi.
Yaşanan elim ve talihsiz olayların sağlık çalışanlarında büyük umutsuzluk, mutsuzluk ve geleceğe olan güvenlerinde ciddi sarsılmalara yol açtığını vurgulayan Koç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu ülkede biran önce farklılıklarımızla, bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşamayı becerebilecek için çözüm aramalıyız. Barışa ve kardeşliğe olan inancımızı yitirmemeliyiz. Bunun için taraf olmalıyız ve biz sağlık çalışanları olarak barıştan yana taraf olduğumuzu her koşulda vurgulamaya devam edeceğiz. Biz sağlık çalışanları olarak, daha fazla insanımızın canının yanmadan bu saldırıların bir an önce son bulmasını istiyor ve sağlıkçılar olarak ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı her koşul ve zamanda savunmaya devam edeceğiz. Bu duygularla ülkemizi yönetenleri aklıselime davet ediyor halkın her kesiminin temel isteği olan barışın hakim olacağı bir ortamın sağlanmasını umut ediyor ve savaşın tarafları olanlara ‘Barış hemen şimdi’ diyoruz.”

Bakmadan Geçme