Sağlık Çalışanları Endişeli

Van’da bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yapan sağlık çalışanları, Samsun’da Operatör Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesinden dolayı derin üzüntü yaşadıklarını belirterek, bu durumun kendilerini endişelendirdiğini söylediler.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Van-Hakkari Tabipler Odası çalışanları ile SES, Van Aile Hekimleri Derneği üyeleri ortak bir basın açıklaması yaptılar. Burada basın metnini okuyan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Cafer Alhan, Türkiye’de 700 bin çalışanıyla vatandaşların sağlığı için hizmet veren büyük bir aile olduklarını belirtti. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan saldırıların Operatör Dr. Kamil Furtun’un görevi başında katledilmesiyle farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken Alhan, “Sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizlerde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz” dedi.
Açıklamalarında vatandaşlara seslenen Alhan, “Üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Bizler sizlerin sayesinde varız, sizlerin dualar ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez” şeklinde konuştu.
Alhan, acil sağlık hizmetleri dışında 15 dakikalık poliklinik yapmama kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme