SAADET PARTİSİ'NDEN MERKEZ İLÇE BELEDİYELERİNE ELEŞTİRİ

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın merkez ilçe belediyeleri İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyelerine soru ve eleştiriler yöneltti.

Burhan Ergin - Hüseyin Geylani Akdaş 

Parti binasında düzenlenen  basın toplantısına  Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, İl Başkan Yardımcısı Erdal Kıraç ve İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce katıldı. Toplantıda konuşan Özay İlhan, İpekyolu, Edremit ve Tuşba Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, sorularının  ve eleştirilerinin cevaplanmasını istedi. 

"İpekyolu geçen yılın çok gerisindedir' 

İpekyolu, belediyesine  sorular yönelten İlhan, "İpekyolu Belediyesi sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde halkın sokaklarda az olduğu zaman diliminde değil de sokakların kalabalık olduğu dönemde Maraş Caddesi başta olmak üzere şehrin merkezi noktalarında gerekliliği tartışılır asfalt ve kaldırım çalışmaları başlatmıştır. Bu çalışmaların şehrimize ne gibi faydası vardır? Daha önceki dönemde İpekyolu Belediyesi birçok başarılı proje yapmıştır maalesef bu dönemde şu ana kadar yapılanlara baktığımızda geçen yılın çok gerisindedir, bunun sebebi nedir? "dedi.

"İhale pazarlık usulüyle bir işadamına verildi"

Edremit Belediyesine ihale ile ilgili sorular yönelten İlhan ,  "Bir yıl önce Edremit Belediyesi açık ihaleyle 2 yıllık asfalt ihalesi yaptı. Belediye başkanı o sırada Ankara'daydı, alelacele Van'a geldi ve açık ihaleyi iptal etti. Daha sonra aynı ihaleyi pazarlık usulüyle bir işadamına verdi. Yapım işlerinde çok acil bir durum söz konusu değilse pazarlık usulüyle ihale yapılmaz. Bu şaibeli bir durumdur, ihaleye fesat karıştırmak anlamına gelir. Çok acil bir durum varsa bu yer için küçük bir ihale yapılır, süresi iki yılsa bu zaten acil değildir. Niçin böyle bir durum gerçekleşmiştir?" diye konuştu.  

"Sahiller beton yığınına döndü"

Edremit'in beton yığınına döndüğünü belirten İlhan, "Geçtiğimiz dönemde Edremit Belediyesi sahil bandı başta olmak üzere seyir tepesi ve birçok projeyi hayata geçirdi. Geldiğimiz noktada belediye hizmetleri geçtiğimiz dönemin çok gerisindedir. Hizmetleri yapan önceki dönem ekip niçin tasfiye edildi? Edremit turizm beldesi olmasına karşın betonlaşma gün geçtikçe artmaktadır bu betonlaşmanın önüne geçmeyi düşünüyor musunuz?  " diye konuştu.

"Zeve Şehitliğine belediye niçin sahip çıkmıyor?"

İlhan " Tuşba Belediyesi sahillerinde gelişi güzel yapılaşmayı görmüyor mu? Sahiller plansız beton yığınına döndü, bunun sebebi nedir? Tuşba'da plansız yapılan birçok yazlık sahilleri işgal etmeye devam etmektedir bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Tuşba'da bulunan Zeve Şehitliğine belediye niçin sahip çıkmamaktadır? " dedi.

"Sözleşmeli personel nasıl müdür yapılıyor?"

SP İl  Başkanı Özay İlhan her üç ilçemizde de ciddi israf sorunu vardır tasarruf etmeyi düşünüyor musunuz  ifadelerinde bulunarak"  İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyelerinde sözleşmeli personeller müdürlük yapmaktadır bu yasalara aykırı bir durumdur, niçin yasalar hiçe sayılmaktadır?"dedi.

Bakmadan Geçme