Ramazanın Gülü Güllaç'a Rağbet Fazla

Fazıl Erüş/ Vansesi Özel
Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi güllaç ve tatlı satışları arttı. 21 yıldır Cumhuriyet Caddesi'nde değişmeyen lezzeti, kaliteli ürünleriyle hizmet vermeye devam eden Çavuşoğlu Pastanesi bu ramazanda da Güllaç ve Baklava satışlarında yoğunluk yaşanıyor.
Van'da ramazan ayında Osmanlı mutfağının tatlı çeşitlerinden mide dostu, kilo aldırmayan güllacı tercih edenlerin sayısında artış yaşadıklarını belirten Çavuşaoğlu Pastanesi işletme sahibi Murat Özgüner, " Ramazan ayı süresi boyunca diğer aylara göre güllaç ve baklava çeşitlerinde satışlarımızda artış yaşanıyor. Geleneksel  Osmanlı  tatlılarından süt ve gül suyundan yaptığımız  güllaç yaz sıcağında ve ramazanda tüketilebilecek  en hafif tatlı olması nedeniyle sağlığına ve kilosuna özen gösteren müşterilerimiz tarafından tercih edilmektedir. Güllaç iftar diyeti açısından birebirdir. Hafiftir, mideyi yormaz, kilo aldırmaz. " dedi.
Ramazan ile birlikte tereyağlı,  fıstıklı Çavuşoğlu Baklava çeşitlerine de yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Özgüner, "  Damak zevkine düşkün müşterilerimize hijyenik ortamda, kaliteli malzemeler ile tecrübeli ustalarımız tarafından hazırlanan; Cevizli İrmik Helvası, Lokma Tatlısı, Sütlü Nuriye Tatlısı, Kemal Paşa Tatlısı, Şam Tatlısı ve Fıstıklı Kadayıf çeşitleri sunuyoruz. Bütün tatlılarda kalite kullanılan malzeme ve ustalığa bağlıdır. İşletme olarak ürünlerimizde kalite ve sağlığa uygunluk vazgeçilmezimizdir. Çünkü insan sağlığı bizim için önemlidir. Bunun yanında pastanemizde sigara içilmemektedir Kurallarda hayat vardır prensibiyle sigara yasağına özen gösteriyoruz" dedi

Bakmadan Geçme