RAMAZAN ÇÖREĞİ TEZGÂHLARDA

HACI YILMAZ
Yapılan çöreğin büyüklüğüne göre fiyatı 75. Krş ile 1,5 TL arasında değişiyor. Bakliyatçılar sokağında özel ramazan çöreği yapan 75 Yıllık Küçük Yıldız Fırını Türkiye'de birçok il ve yabancı ülkeye çörek gönderiyor.
Ramazan çöreğinin fiyat ve gramajının geçen yılla aynı olduğunu belirten Küçük Yıldız Fırını Sorumlusu Ferhat Demir, yüz yıllardır süre gelen geleneği yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi.
75 Yıllık Küçük Yıldız Fırını Yetkilisi Ferhat Demir, ramazanın gelişiyle birlikte çörek satışlarının ikiye katlandığını belirterek, "8 usta ile sabah 5'ten akşam 8'e kadar çalışıyoruz. Çörek yaparken çok titiz davranıyoruz. Çok nezih ve temiz ortamda Van halkına hizmet ediyoruz. Çöreklerimizi aynı zamanda Türkiye'nin 81 iline gönderiyoruz. Zaman zaman bazı ülkelere de gönderiyoruz" dedi.
Günaydın Lahmacun ve Pide Salonu Yetkilisi Muzaffer Bıçakçı ise, günlük ortalama olarak 400-500 arası tekli çörek sattıklarını belirterek, Van'da "Kesme çörek siparişi alıyoruz müşterilerimizin talepleri doğrultusunda Tahinli, Cevizli, içli çörekler yapmaktayız Ramazanın gelişiyle işlerimizde bir yoğunluk söz konusu, işlerimiz şuan çok iyi, çöreklerimizi temiz steril bir ortamda yapıyoruz. Temiz bir şekilde çalışmamız aynı zamanda vatandaşların bize ilgi göstermesini sağlıyor" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme