Proje Kapsamında 53 Öğrenci Ankara'ya Gitti

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı “Hakkâri Bilime Kanat Açıyor” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Hakkâri merkez, Çukurca ilçesi ile Durankaya Beldesi’nde eğitim görmekte olan çoğunluğu 5. sınıf öğrencilerinden oluşan 53 öğrenciyi Ankara’ya götürdü.

Hakkâri ilinde Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi Kurulması fikrinin araştırılması kapsamında Ajans uzmanlarının saha çalışmaları sonucunda gerçekleşen projede Hakkâri ilinde eğitim görmekte olan toplam 100 öğrencinin Ankara’ya gitmesi ve iyi uygulama örneklerini yerinde deneyimlemesi vevizyon geliştirmeleri hedefleniyor.
Projenin ilk aşamasında Derecik Beldesi, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bulunan farklı okullardan seçilen 50 öğrenci yer almıştı. Projenin ikinci aşamasında yer alan öğrenciler, bu sabah Hakkari Valiliği ve aileler tarafından uğurlanarak Van’a hareket etti. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Van Hizmet Binası’nagelen öğrenciler burada DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’yi ziyaret ettiler. Sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyarette öğrenciler ilk defa uçağa bineceklerini ve ilk defa Ankara’yı göreceklerini belirterek ileride hangi meslekleri seçmek istediklerini anlattılar. Öğrencilerin çoğunluğu öğretmen, cerrah, hakim ve avukat olmak istediğini belirtirkenbir öğrencinin korsan olmak istediğini söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Beraber yenilen öğle yemeğinden sonra gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminden sonra öğrenciler Van Ferit Melen Havaalanı’na hareket etti.

Bakmadan Geçme