PKK ateş açtı, şoför yaşamını yitirdi!

Erzurum'un Şenkaya ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesini birbirine bağlayan karayolunu kesen PKK'lı teröristler, durmayan köy minibüsüne ateş açtı. Sırtına kurşun isabet eden minibüs şoförü 35 yaşındaki Garip Bektaş yaşamını yitirdi.

Saldırının ardından güvenlik güçleri Oltu-Göle karayolunu Akşar Jandarma Karakol Komutanlığı kontrol noktasından itibaren ulaşıma kapattı. Operasyon başladı. Özel Harekat timleri teröristlerin izini sürüyor.


0Sitene Ekle

Olay bugün saat 07.00 sıralarında Erzurum’un Şenkaya ilçesinin Değirmenlidere ile Akşar mahalleleri arasında meydana geldi. Ormanlık bölgeden karayoluna inen bir grup terörist İstanbul’dan Ardahan’a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcuları aşağı indirip propaganda yapan teröristler, gelen köy minibüsünü de durdurmak istedi. Ancak  minibüs sürücüsü, teröristlerin yol kestiğini görünce geri aracı vitese taktı ve kaçmaya çalıştı. Bu sırada çevrede bekleyen teröristler, minibüs sürücüsüne kurşun yağdırdı. 

YARALI HALDE ARACI SÜRDÜ


Sırtından tek kurşunla vurulan minibüs sürücüsü Garip Bektaş, yaralı halde bir süre aracı sürmeye devam etti. Garip Bektaş kendinden geçince, yanında bulunan iki kişi minibüse kullanarak bölgeden uzaklaşmayı başardı. Bu arada gelen bir aracı durduran minibüsteki iki kişi, Bektaş’ı bu araca koyarak Göle Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen evli ve 2 çocuk babası Garip Bektaş yaşamını yitirdi.

YOL KAPATILDI, ÖZEL HAREKAT İZ SÜRÜYOR

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde yolu keserek minibüs  sürücüsünü öldüren terör örgütü PKK üyelerinin yakalanması için başlatılan  operasyon sürüyor.  Akşar-Göle karayolu Aydoğdu Mahallesi Eskiyayla  mevkisinde yolu kesen teröristlerin, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan bir  minibüs şoförünü öldürmesinin ardından güvenlik güçleri, Oltu-Göle karayolunu  Akşar Jandarma Karakol Komutanlığı kontrol noktasından itibaren ulaşıma kapattı. 

Kaçan teröristlerin yakalanması için özel harekat timlerinin de  katılımıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçlerinin,  operasyonun tamamlanmasının ardından  yolu açacağı belirtildi. 

Operasyon nedeniyle kapalı yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Bu arada, teröristlerin öldürdüğü minibüs sürücüsü Garip Bektaş'ın  (43) cenazesinin, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. 

OTOBÜSÜ YAKTILAR

Öte yandan teröristler, yolcularını indirdiği otobüsü benzin dökerek yaktı. Olaydan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için Erzurum ve Ardahan’dan bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi. Şenkaya- Göle karayolu da güvenlik nedeniyle bugün sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapatıldı.

 
Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme