PFDK'DAN VANSPOR'A CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Silahtaroğlu Vanspor'a 3 bin lira para cezası ve 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Rıdvan Can

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor ligin 29. haftasında sahasında karşılaştığı Bayburt Özel İdarespor maçında 5. kez çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle cezalandırıldı.

PFDK’dan yapılan açıklamada, “5 Mart 2022 tarihinde Van’da oynanan Silahtaroğlu Vanspor -An Zentrum Bayburt Özel İdarespor müsabakasında, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulübün 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Silahtaroğlu Vanspor’a 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 3.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

GRUPTAKİ BAZI TAKIMLAR DA CEZA ALDI

PFDK’nın kararlarında Silahtaroğlu Vanspor’un grubunda mücadele eden Somaspor, Sivas Belediyespor, Adıyamanspor ve Sakaryaspor da nasibini aldı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, “Somaspor Kulübünün, 04.03.2022 tarihinde oynanan Somaspor-Sivas Belediyespor müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 8.000.-TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü idarecisi Fatih Kaya'nın, müsabaka hakemlerine yönelik hakaretleri nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 13.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü antrenörü Mahir Çeneli'nin, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, Sivas Belediyespor Kulübü sporcusu Furkan Sağman'ın, 04.03.2022 tarihinde oynanan Somaspor-Sivas Belediyespor müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 3.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Sivas Belediye Spor Kulübü sporcusu Alpay Koçaklı'nın, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 3 resmi müsabakadan men ve 3.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'nin, 05.03.2022 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.-Ergene Velimeşespor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 6.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. sporcusu Cengizhan Akgün'ün, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. sporcusu Emin Altunay'ın, cezalı olmasına rağmen akredite alanda yer almasından dolayı 5.000 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, Sakaryaspor A.Ş.'nin, 04.03.2022 tarihinde oynanan Niğde Anadolu Fk-Sakaryaspor A.Ş. müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.850 TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme