PELE TURAN VANSPOR'DA

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi verecek olan temsilcimiz Vanspor Futbol Kulübü altyapıyı güçlendirme adına çalışmalarını sürdürüyor.

Rıdvan Can

 

Daha önce altyapıya Can Polat, Bengin Çakay ve Murat Yıldırım'ı getiren Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Van futbolunun tecrübeli teknik direktörlerinden Pele lakaplı Turan Aktürk'ü de altyapıya getirdi. Kariyeri başarılarla dolu A takım düzeyinde takımı çalıştıran tecrübeli teknik direktör Turan Aktürk bundan sonra Vanspor'da altyapının başında görev yapacak.

 

İlimizin tek profesyonel takımı olan Vanspor'da böyle bir göreve layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirten Pele lakaplı tecrübeli teknik direktör Turan Aktürk, Vanspor altyapısından maksimum verimi almak için mücadele edeceklerini söyledi.

 

TURAN AKTÜRK; "VANSPOR'UN HER KADEMESİ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR"

Aktürk, "Öncelikle bu göreve gelmek benim için çok büyük onur. Kulüp Başkanımız Servet Yenitürk'ün başkanlığında Vanspor altyapı sorumlusu ve genel koordinatörü Fahri Baştürk ile yaptığımız görüşmenin ardından bana verdiği değer çok önemli. Vanspor çok büyük potansiyeli olan bir kulüp. Ben de kulüp başkanı Sayın Servet Yenitürk'ün verdiği değere layık olmaya çalışacağım. Vanspor'umuzun altyapısını en iyi şekilde nasıl geliştiririz bunun için çalışacağız. Vanspor'da yetişecek genç çocukları en iyi şekilde A takıma hazırlamak için daha önce anlaşılan Can Polat, Bengin Çakay ve Murat Yıldırım gibi değerli hoca arkadaşlarımızla birlikte bir ekip olarak elimizden geleni yapacağız. Vanspor'un her kademesi benim için değerlidir" dedi.

 

PELE TURAN KİMDİR?

1980 yılında Van PTT Spor'da futbola başlayan Van futbolunun Türk futboluna kazandırdığı Pele Turan lakaplı Van'ın efsane futbolcularından Turan Aktürk, İskelespor, Yüksekova, Cilospor, Van TEDAŞ Spor ve DSİ Spor'da profesyonel olarak başarılı sezonlar geçirdi. Aktürk futbola DSİ spor'da noktayı koydu. Vanspor altyapı genel koordinatörlüğü ve Van'ın çeşitli Amatörspor kulüplerinde antrenörlük yapan Van'ın efsane futbolcularından Pele Turan, deneyimini ve tecrübesini bundan sonra Vanspor altyapısında genç yeteneklerle paylaşacak.

Bakmadan Geçme