Peker: Vanspor yönetimini başarılı buluyorum

Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı'nın istifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İl Başkanı Erdinç Peker, 'Vanspor'da yaşanan istifalar elbette hepimizi üzdü. Vanspor yönetimini çok başarılı buluyorum. Ligde kalmayı hedefleyen bir takımı son haftaya kadar play-off iddiasıyla taşımak önemli bir başarıdır. DEVA Partisi olarak Vanspor için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız' dedi.

Rıdvan Can

TFF 2. Lig’de mücadele eden Vanspor’da Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasının yankıları sürüyor. DEVA Partisi İl Başkanı Erdinç Peker, istifayla ilgili yaptığı açıklamada, “Vanspor’da yaşanan istifalar elbette hepimizi üzdü. Dolayısıyla Vanspor Van’ın değeridir. Ne yazı ki Vanspor sahipsiz kalıyor. Kentin dinamikleri sahip çıkmıyor. Biz DEVA Partisi olarak Vanspor için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” dedi.

“Vanspor yönetiminde bulunan insanlar vizyon sahibiydiler”

Vanspor yöneticilerinin vizyon sahibi olduklarını belirten Peker, “Mehmet Avcı’nın eskiden hem partimizde görev almasından dolayı hem de kişiliğinden dolayı sever, sayar, takdir ederim. Vanspor’a çok ciddi ivme kazandırdı. Vanspor’u devraldığında Vanspor’un hedefi belki ligde kalmaktı ama sonradan işler iyiye gitti. Van halkı hedefi birden büyüttü. Vanspor yönetimini başarılı buluyorum. Halkta başarısız görünmesinin sebebi aniden bir ivme yükselmesi oldu. Direk play-off hedefi olmasaydı gelmiş geçmiş en iyi Vanspor yönetimi olabilirdi. Benim gözümde öyledir. Vanspor yönetimini çok başarılı buluyorum. Ben bu başarıdan dolayı Vanspor yönetimini kutluyorum. Vanspor yönetiminde bulunan insanlar vizyon sahibiydiler. Kripto paradan bile gelir elde etmek belki Vanspor için lüks bir düşünceydi ama çok şükür onu başardılar. İyi de gelir elde ederek takımı toparladılar. Son döneme doğru hedefi yüksek gösterince demoralize oldular. Onun dışında Vanspor yönetimini başarılı buluyorum. İkinci dönem kalsalardı daha iyi şeyler konuşabilirdik. 20 Temmuz’da sanırım kongreye giderek yeni yönetimini belirleyecek. Ben Vanspor için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Vanspor Kulüp Başkanlığına geçici olarak atanan Yavuz Kuşan’a başarılar dilediğini söyleyen Peker, “Yavuz Kuşan’ın eskiden AK Parti’den görev aldığı için göreve getirildiği söyleniyor. Ben bunu çok yanlış buluyorum. Yavuz bey boşalan bir koltuğu Vanspor’a değer verdiği için doldurma gayesiyle orada oturacağına inanıyorum. Siyasi düşüncelerimiz farklı olsa da Yavuz beye yeni görevinde başarılar diliyorum. Yavuz beyin bu işi fazlasıyla güzel yapabileceğine inanıyorum. İnşallah Yavuz bey bu göreve devam eder” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme