Patlama Sonrası Demirtaş'tan İlk Açıklama

Selahattin Demirtaş bugün sabah saatlerinde HDP Adana ve Mersin binalarındaki patlamalarında ardından Twitter'dan açıklama yaptı Demirtaş 'Bu gün saat 17'de Mersin mitinginde olacağız. Daha coşkulu, daha neşeli, daha moralli olacağız. Herkesi bekleriz.' tweetini attı.

Mersin ve Adana HDP binalarına yapılan saldırılara en sert tepki Pervin Buldan'dan geldi. Buldan açıklamayı Twitter üzerinden yaptı.

Buldan'ın eleştirilerinin hedefinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan vardı. İşte o açıklama:

Ne Cumhurbaşkanı,ne Başbakan nede Hükümet'in diğer yetkilileri bugünkü saldırılarla ilgili kınama yapmasınlar.Sussunlar yeter...!!

Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, hükümetten ilk açıklamayı AK Parti Adana Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı. Çelik, saldırıyı lanetledi ve "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır" dedi.

Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adana HDP Seyhan İlçe Binası ve Mersin HDP binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Bir siyasi partiye yapılan saldırının, tüm partilere ve demokrasiye yapılmış olduğunu belirten Çelik, "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lânetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme