Özgökçe'den Kadınlar Günü Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, tüm insanlar için dünyayı daha doğru, daha güzel kılan kadına yönelik şiddetin bir insan hak ihlali ve dünyanın her yerinde yaşanan ortak bir sorun olduğunu söyledi.

Başkan Özgökçe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın gücünün medeniyetin göstergesi olduğunu belirten Başkan Özgökçe, insan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınların siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payın istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakların altındadır' hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan kadınlara İslam dini en büyük değeri vermiş ve onun namuslu, temiz, vakarlı, haysiyetli ve şerefli bir tarzda yaşamasını sağladığını anlatan Başkan Özgökçe, "İslam nazarında kadın; şefkat, merhamet, hürmet duyulması ve nezaket gösterilmesi gereken asil ve nezih bir varlıktır. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, kadınların narin, nazik ve kibar olduklarına işaretle, onların hiç kırılmaması ve incitilmemesi gerektiğini tavsiye etmişlerdir" dedi.
Kadına yönelik şiddetin bir insan hak ihlali ve dünyanın her yerinde kadınların yaşadıkları ortak bir sorun olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, şiddetin sağlıklı bir toplumun oluşmasının önündeki en önemli engellerden biri olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, "Kadına yönelik şiddet, ister kamusal alanda ister özel yaşamda meydana gelsin, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı çekmesine neden olan, onurunu zedeleyen, temel hak ve özgürlüklerini kullanmasını engelleyen, kadınlara karşı ayrımcılığın sürmesine yol açan bir eylemdir. Kadına yönelik şiddet olaylarına iş yerinde, sokakta, okulda, savaşlarda rastlanmaktadır. Ancak, kadınlar en korunduğu yer diye düşünülen 'Aile içinde' hatta daha yaygın bir şekilde şiddete uğramaktadırlar. Kadına yönelik aile içi şiddet, bir kadının en çok güven içinde olması, en çok güven duyması gereken ortamda, kendi evinde sevgi, saygı beklediği insanlar tarafından şiddet görmesidir" şeklinde konuştu.
Yerel yöneticiler olarak, kadının siyasal haklarını kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmanın gayreti ve çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, kadınların yerel yönetimlerde temsilinin, yerel hizmetlerin kalitesi üzerinde etkisi olacağını düşündüklerini anlattı. Başkan Özgökçe, "Kadınların yerel yönetimdeki varlığı, yerel yönetimlerce sunulan hizmetleri ve uygulanan politikaları değiştirecek ve kadın sorunlarına duyarlı bir bakış açısı getirecektir. Kadın hakları meselesi, insana değer veren herkesin meselesidir. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının, ayrımcılığın son bulduğu, tüm Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan olayı benzerinin bir daha yaşanmaması dileklerimle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Bakmadan Geçme