Özel hastane kiralama kurtarma operasyonu olmasın?

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
 
ÖZEL HASTANE KİRALAMA KURTARMA OPERASYONU OLMASIN?
Van Kamu Hastaneler Birciliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kiralanan Özel Van Gölü Hastanesi'nin binasına taşınacağı yönündeki açıklamasına vatandaşlardan tepki geldi. 
 Köşemize eleştirisini elektronik posta yoluyla ileten okurumuz bazı iddialar ileri sürerek şöyle diyor: "Van gölü hastanesinin şuanda 4 trilyon borcu bulunmaktadır. Çekler sürekli karşılıksız çıkmaktadır.   Birçok  doktorun, personelin  maaşları  ödenmedi. Bölge hastanesinde doğum evinin 120 yatağı varken Van gölü hastanesinde 60 yatak olacak. Yeni doğan ünitesinin bölgede 20 küvezi varken Van gölü hastanesinde 25 olacak. Bunun için mi her ay 100 bin TL para ödenecek. Yok Van gölü hastanesinin yeni ortaklarını kurtarma operasyonu olmasın mı? "
Van Kamu Hastaneler Birciliği tarafından 17 ortaklı daha önce kapısına kilit vurulan, el değiştiren Van Gölü Özel Hastanesi kiralama işi ile gazetemize gelen yığınla söylentiler,  iddialar var.  Van'ın kültür söylemiyle  " Bu hamur çok su götürür"  haberiniz olsun. Kiralama işini bağlayanlar, işin içinde olanlar canınınız sıkabilir.  Kamu Hastaneler Birliği ciddi sınavdan geçiyor. 
Van kamuoyu sizden kiralama işi ile ilgili açık şeffaf bilgiler bekliyor.
 
AVUKAT RASİM SAYGIN VATANDAŞ SİZDEN ŞİKAYETÇİ
 
Çaresiz kalan,  mağdur duruma  düşen Erdal Sarsıcı isimli okurumuz elektronik posta  göndererek  sorununun  çözülmesi için bizden yardım istiyor.  Okurumuzun sorunu biraz faklı. Bakın mektubunda ne diyor.   "Ben uğraştım yapamadım. Dürüst olmak bazen yalnız olunca işe yaramıyor. Ancak el ele verince bir yerlere varabiliyorsunuz. Av. Rasim Saygın, Bitlis İcra Dairesi 2008/430 nolu davanın ücretini ve cezasını yatırmama rağmen dosyayı 3 yıldır açık tutmakta. Acaba ben paramı verdiğim halde bunu neden yapıyor? Defalarca ofisine ilettim ama ilgilenmiyor. Cezamı ödememe rağmen avukat beyin ilgisizliğinden dolayı dosyam açık görünüyor. Yani ben cezamı ödemiş ama ödememiş görünen biriyim! Sizden bu konuda yardım istiyorum. Avukat bey benim neler çektiğim ne kadar uğraştığımı öğrensin, duysun, okusun ve görsün. Teşekkürler."
Erdal Sarsıcı
Avukat Rasim Saygın Bey, bu sorunu hukukçu olarak lütfen çözün. Hem siz  hem de Erdal Sarsıcı rahatlasın.
 
CUMHURİYET CADDESİ ARTIK BİR DÜZENE SOKULMALI
 
Halkın sesi köşesini arayıp sıkıntısını dile getiren bir vatandaşımız Cumhuriyet Caddesinin artık bir düzene sokulmasını ve yürüyecek yerin kalmadığından, şikâyetçiler.
Cumhuriyet caddesi Van'ın en işlek caddesi ve aynı zaman da alışverişin en çok yapılan caddesidir. Hal böyle olunca haliyle araç ve yaya trafiği de yoğun oluyor. Hatta araçlardan dolayı bazen kaldırımda dahi yürümek zorlaşıyor.  Bazen hakikaten çekilmez bir hal alıyor, Van artık büyükşehir oldu ve mevcut caddelerin artık halka ve araç trafiğine yetmediği aşikârdır. Yeni alternatif caddelerin biran evvel açılıp trafiği de rahatlatmanın ve insanları bu eziyetten kurtarmanın tam zamanıdır.  Trafiğin daha hızlı akması caddenin araç kirliliğinden kurtulması için cadde de araç yasağı uygulanırsa görünüm olarak ta güzel olacaktır. Daha kolay hızlı akan bir trafik ve daha modern kaldırımlar yapılamaz mı bu benim belediyeye ve emniyet trafik şubesine bir önerimdir.

Bakmadan Geçme