ÖZDAL ÜÇER: BAZILARI BAŞKA HESAP PEŞİNDEDİR

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkûm edilen Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle Van’da yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 5 polis yaralanırken 8 gösterici gözaltına alındı. Olaylarda çevik kuvvet polislerini taşıyan iki aracın camları kırıldı.

İlhan Siyahtaş

Barış ve Demokrasi Partisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş eski Gümrük Müdürlüğü binası yerinde başladı.  Yürüyüşe BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DTK Eş Genel Başkanı Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Belediye Başkan adayları,  BDP yöneticileri ve kalabalık kitle katıldı. Yürüyüş sonrası Sebze hali kavşağında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer bir konuşma yaptı.

Üçer’in konuşmasından sonra kalabalık tekrar şehir merkezine doğru yürümek isteyince polis kalabalığı uyardı.  Yüzleri maskeli bir grup, havai fişek ve taşlarla polise saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara dağılarak polise saldırmaya devam eden göstericilerle Çevik Kuvvet ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

BAŞKA HESAP PEŞİNDEDİR

Olaylar sonrası Üçer “Ben cumhuriyet caddesinde yürümesini engellerim, ben kitlelerin yürüyüşünü engellerim, diye düşünenler şunu bilsinler ki kırk yıldır bu halk panzerlere, tanklara, toplara, uçaklara karşı direndi bu günden sonrada buna da direnmesini bilir.  Bizim dileğimiz onların da bu halkın iradesine saygı duymasıdır. Bakın yüz binleri bulan kitleler kol kola girip yürüyeceğiz. Bizler kimsenin malına zarar vermedik, kimsenin canına zarar vermedik. Bizler sadece ve sadece Özgürlük talebinde bulunuyoruz, sadece ve sadece eşitlik talebinde bulunduk. Biz halkımızdan şunu istiyoruz, örgütsel disiplinin dışında kimse hareket etmesin. Her kimse örgütsel disiplinin dışında hareket ederse milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanlarını dinlemez ise bilin ki başka hesap peşindedir” dedi.

KEPENKLER AÇILMADI

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişi nedeniyle Van’da özellikle ara sokaklarda esnaflar kepenk açmadı. Polis ekipleri Cumhuriyet,  Kazım Karabekir Caddeleri ve AK Parti binalarında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Van şehir merkezi dışında Başkale, Özalp’ta eczaneler dışında iş yerleri açılmadı. 

Bakmadan Geçme