OSB'de Yeni Dönem

Organize Sanayii Bölgesi (OSB) başkanlık seçiminin galibi Şemsettin Bozkurt oldu. Van'ı sevdiklerini belirten Şemsettin Bozkurt, kazanan OSB olmuştur dedi.

İlhan Siyahtaş

Mahmut Köroğlu ile Şemsettin Bozkurt'un aday olduğu OSB başkanlık yarışını Şemsettin Bozkurt ve yönetimi kazandı. Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde (OFKM)  gerçekleştirilen iki yılda bir yapılan seçime iki liste ile girildi. Seçimde divan başkanlığına Mehmet Gündüz, katip üyeliklere ise Yavuz Yaşar ve Necip Erginyürek seçildi.

Şemsettin Bozkurt,  Hasan Perihanoğlu, Ergül Güleç, Yunus İnan, Hasan Aslan, Faik Özbey ve Mehmet Aslan'ın yer aldığı liste kullanılan 113 oyun 64'ünü alarak seçimden zaferle çıktı. Diğer aday Mahmut Köroğlu 49 oy aldı. Gizli oy açık tasnif usulüyle yapılan 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 17 sanayici oy kullanmadı. Seçime katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'da oyunu kullanarak, adaylara başarı diledi.

"Seçimden ziyade dostların buluşması oldu"

Seçim yarışını değerlendiren Mahmut Köroğlu, " Bu seçim hizmet yarışıdır. Bu oluşumun siyasi bir oluşum değil de tamamen hizmet için oluşan bir oluşumdur. Seçimi kim kazınırsa kazansın kişi önemli değil çünkü sonuç itibari ile OSB kazanacaktır. Benim seçim bildirgemde taahhütlerim vardı, Şemsettin Bozkurt beyinde  taahhütleri vardı. Biz tamamıyla bu memlekete hizmet etmek için yola çıktık, yarın öbür gün farklı yerlerde yine Van'ın yararına olacak oluşumların içinde yer almaya devam edeceğiz. Seçimden ziyade dostların buluşması havasında geçen seçimlerin ilimize, ülkemize, sanayicilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan arkadaşlarımızı kutluyorum. Kazanan Van, kazanan OSB olmuştur" şeklinde konuştu.

"Bizim riskimiz büyük ve biz Van'ı seviyoruz"

 Eski OSB Başkanı Necmeddin Çok'un desteğini alarak seçime giren Şemsettin Bozkurt, OSB seçimlerinin sanayiciler arasında centilmence geçtiğine dikkat çekerek, "Hepimizde bir hizmet arayışı içindeyiz. Buranın sorunları bellidir. Benimde Mahmut beyinde çözüm önerileri farklı değil. Sorunlar belli. İkimizde yaptığımız belli bir gözlemimiz var. Bu noktada da arkadaşlarımızla OSB için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bu anlamda var olan sorunlara çözüm olabilmek için bütün kurumlarımızla tam bir iş güdümü içerisinde çalışacağız. Mahmut Köroğlu bu kentin değerli bir iş adamıdır. Kente birçok değer kazandırmış bir şahıstır. Gruplarımızda olan arkadaşlarımız da bu kent için mücadele edecek arkadaşlarımızdır. Kazanan OSB olmuştur Biz birlikte çalışacağız. Burada bir seçim yarışı, siyaset yok. Üreticiler, sanayiciler bu döngünün içinde olan bütün arkadaşlarımız siyasetin üstünde ve dışındadır. Bu arkadaşlar Van'a muazzam bir yatırım yapmışlar. Bir risk almışlar. Yılın her 12 ayı üretim yapılırken Van'da sadece 8 ay üretim yapılabiliyor. Dolayısıyla Türkiye'nin her köşesinde üretilen malın bize geliş maliyeti 1,5 daha fazladır. Bizim riskimiz büyük ve biz Van'ı seviyoruz. Biz halkımızı seviyoruz. Seçim sonucu herkese hayırlı olsun. Bize destek veren, vermeyen bütün  sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Çok çalışarak OSB'yi layık olduğu yere getireceğiz " İfadelerini kullandı.

OSB Başkanı  Bozkurt bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da birlik beraberlik içerisinde yollarına devam edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme