ORDU CADDESİ YENİLENİYOR

İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan butik sokak çalışmaları kapsamında Ulu Cami'nin bulunduğu Ordu Caddesinde yenileme proje çalışmaları başlatıldı. Cadde yenilenmesi şehrin tarihi dokusuna uygun yapılacak. Projeyle Ordu Caddesi gündüz farklı gece farklı güzel bir görünüm kazanacak.

Burhan Ergin

 

Sağlıklı şehirleşmenin vazgeçilmez unsurlarından olan yollar konusunda önemli çalışmalara imza atan İpekyolu Belediyesi Van'ın ara sokaklarını yenileyerek güzelleştirmeye devam ediyor. Daha önce Şemsiyeli Sokak, Kültür Sokak ve Kuş Kafesi sokakta yenileme çalışması yapan İpekyolu Belediyesi, bu kez de şehrin en eski caddelerinden olan Büyük Cami, eski Polis Karakolu, Kebapçı Halil,  Foto Haydar, Osmanî Hotto Çarşısı gibi yerlerin bulunduğu Ordu Caddesinde yenileme proje çalışması başlattı.

Ordu Caddesinde yol düzenleme, kaldırım genişletme, peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarının 40 gün içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.  Yol yenileme çalışmaları belediye ekipleri ve yüklenici firma tarafından sürdürülüyor.

"Güzel bir proje hayata geçireceğiz"

Van'ın kalbi sayılan İpekyolu ilçesinin çehresinin ve marka değerinin hayata geçirilen projelerle artığını belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk yaptığı açıklamada, proje çalışmaların 40 gün süreceğini belirtti. Başkan Öztürk,"İpekyolu Belediyesi olarak şehrimizin merkezi ilçesi olan İpekyolu'nda önemli projeler hayata geçirdik. Projelerimiz bu sezonunda devam edecek.  Yeni projemiz Milli Egemenlik Caddesinde başlayıp, Cumhuriyet Caddesine bağlanan iki ara sokak ve eski hastaneye giden sokakta 800 metrelik yolu kapsıyor.  Yenileme çalışmasıyla birlikte kaldırımlar sökülmeye yollar kazılmaya başlandı. Ordu Caddesi çevreyle uyumlu tarihi bir doku görünümünü alacak. Caddemiz geniş kaldırımıyla, rahat yoluyla ve ışıklandırmalarıyla güzel bir görünüm kazanacak. Projenin süresi 40 gündür. Ekiplerimiz şuan çalışmalarını yürütüyor. İnşallah 40 gün içerisinde Ordu Caddesini halkımızın hizmetine açacağız. Ayrıca Ulu Caminin Doğu tarafında bulunan kahvenin olduğu yerde güzel bir peyzaj çalışması yapacağız. Burayı camiye ibadet için giden ve camiden çıkan vatandaşlarımızın, çevre esnafının dinleneceği mekan haline getireceğiz. İpekyolu Belediyesi olarak biz insan odaklı projelerle vatandaşlarımızı mutlu ederek Van'a değer katmaya devam edeceğiz. Ordu Caddesi yenileme projesi vatandaşlarımıza ve Van'a hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

CADDE VE SOKAKLAR GÜZELLEŞİYOR

Ordu Caddesi çevreyle uyumlu yenileme projesi kapsamında caddenin zemini Arnavut taşlarıyla döşenecek. Kaldırım kenarları sokak lambalarıyla ışıklandırılacak,  orta refüj çiçeklerle donatılacak,  proje bölgesinde modern oturma yerleri bulunacak. Ordu Caddesi proje tamamlandığında gündüz farklı bir güzellik, gece farklı bir görünüm kazanacak. Yenileme çalışmalarının başlatılmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar Van'ın sokaklarının modern bir görünüm kazanmasıyla hem şehrimiz, hem de cadde ve sokaklar üzerinde bulunan iş yerlerinin değer kazandığını belirterek İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme