ÖNCELİK KALICI KONUTLAR'A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, TOKİ konutları bölgesinde yeni fay hattının bulunmasıyla ilgili olarak, Türkiye'nin her tarafının fay hatlarıyla dolu olduğunu ve korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.
Yeni imar planı ile ilgili yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmek için Van'a gelen Mehmet Ali Kahraman, Edremit ilçesindeki TOKİ konutları bölgesinde yeni tespit edilen fay hattı ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Van'da planlama çalışmalarına başladıklarını ve bu çalışmaların ilk önceliğini kalıcı konut bölgelerine verdiklerini ifade eden Kahraman, "Onları da planlarken çok eksiği vardı. Önce halihazırda haritaları bitirdik. Daha sonra jeolojik etütleri yaptık. Daha sonra Van'ın tamamı için imar planına esas jeolojik etüt çalışması yaptık. Van'ın yerleşime uygunluk haritasını çıkardık" dedi.
 Yapılan çalışmalar sırasında Edremit ilçesindeki çimento fabrikası ile yapımı devam eden TOKİ konutları arasındaki bölgede de yeni bir fay hattının tespit edildiğini kaydeden Kahraman, "Güneybatıya uzanan bir fay. Fay hattının çevresinde 50'şer metrelik tampon bırakıldı. Bu bölgede yapılaşma olmayacak. Diri bir fay. Bunu biz ilk defa tespit ettik. Ancak Türkiye'nin her tarafı fay hatları ile dolu. Önlem alındıktan sonra korkulacak bir durum yok" diye konuştu.

vanhaber,mekansal,palanlama,mehmet ali kahraman

Bakmadan Geçme