ÖNCE KARNE SONRA UÇURTMA

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Van Merkez’e bağlı Şahgeldi Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıttı.
Şahgeldi köyünü ziyaret eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı Muhtar Fevzi Irgat ve köylüler karşıladı. Köylülerle bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Battal 42 öğrencisi bulunan Şahgeldi İlköğretim Okulu’na geçti. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bitmesi nedeniyle öğrencilere karnelerini dağıtan Rektör Prof. Dr. Battal şunları söyledi: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bende ilkokulu sizin gibi böyle bir köy ilkokulunda okudum. Başarılı olmanız ve ileride yönetici olmanız için çok çalışmanız, kararlı olmanız gerekir. İnşallah hepiniz ülkemize hayırlı işler yapan yöneticiler olursunuz” dedi.
Şahgeldi Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’, Kızılay Van Şubesi ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından hazırlanan giysi, uçurtma, forma, kitap dağıtılırken ailelere de gıda yardımı yapıldı. Ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ilköğretim öğrencileriyle uçurtma uçurdu. Köy ziyaretine YYÜ Öğrenci Konseyi üyeleri, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Kimse Yok Mu Derneği ve Kızılay yetkilileri de katıldı.
vanhaber,van, haber, van haber

Bakmadan Geçme