Oltu Tesbih

Belirli sayıda boncuk tanelerinin ipe dizilmesiyle oluşturulan tesbihler manevi anlamda önemli bir yere sahip. Tesbih kullanımı erkekler tarafından daha çok tercih ediliyor. Günlük kullanılan tesbihlerle birlikte koleksiyon amaçlı kullanılan tesbihler de bulunuyor. Eğer bir erkeğe hediye alınmak isteniyorsa çoğunlukla tesbih seçiliyor.

Tesbihlerin boncukları farklı malzemelerden yapılabiliyor. Oltu ile yapılan tesbihler ise en çok tercih edilen tesbih modeli oluyor. Oltu taşı, ülkemizin önemli madenlerinden biri olarak yeraltından çıkarılıyor. Özel koşullarda elde edilen bu taş, işlenerek tesbih yapımında kullanılıyor. Oltu tesbih maddi ve manevi anlamda önemli bir yere sahip oluyor.

Oltu Tesbih Nedir?

Oltu taşı, Erzurum’un ilçesinde çıkarılmaktadır. Erzurum halkı tarafından Kara Kehribar olarak da bilinen Oltu taşı, ülkemizde tescillenmiş madeni değerlerden biridir. Taş çoğunlukla siyah ve koyu kahverenginde elde edilmektedir. Nadiren de olsa sarı, gri – yeşil renklerinde de üretilir. Oltu tesbih için kullanılan taşın yapısında yoğun miktarda karbon bulunmaktadır. İçerisinde bulunan karbon sayesinde kolaylıkla işlenebilir. Oltu taşının rezervi oldukça azdır ve Erzurum’da zor şartlar altında çıkarılmaktadır. Tesbih üretiminde kullanılan Oltu taşı, tesbihlerin kaliteli ve şık olmasını sağlamaktadır. Orijinal Oltu taşı ile hazırlanmış tesbihlere ulaşmak kimi zaman zor olabilir. Dergah Tesbih ailesi ise orijinal Oltu taşı ile yaptığı tesbihleri doğru fiyat aralığında müşteriye sunuyor.

Oltu Tesbih Özellikleri Neler?

Oltu taşı ile yapılan tesbihin birçok özelliği bulunuyor. Dergah Tesbih tarafından özel koşullarda tasarlanan tesbihin özellikleri ise şu şekilde;

• Tesbih, bulunduğu ortamdaki buharı çeker ve nemlenir.

• Tesbihler kendine özel ağırlığa sahiptir. Aynı zamanda bir nesne ile temas ettiği zaman kendine özel tok bir sese sahiptir.

• Sürtünme ile elektriklenmektedir.

• Oltu taşından kaynaklı olarak tesbih, hava ile temas ettiği zaman rengi koyulaşır ve parlar. Oltu tesbih kullanıldıkça değeri artar. Oltu taşından yapılmış tesbihler manevi anlamda da önemli bir yere sahiptir. Genel olarak bakıldığı zaman tesbih fiyatlarının yüksek olduğu görülür. Fakat Dergah Tesbih, doğru ve uygun fiyat aralığında müşteriye hizmet vermektedir. Güvenilir, kaliteli ve şık tesbihler için ürünler incelenebilir. www.dergahtesbih.comsitesini ziyaret ederek en güzel tesbihlere en uygun fiyatlarla erişebilirsiniz.

Bakmadan Geçme