OLMAYANLAR!!!

Bahri Yıldızbaş yazdı...

Mezuniyet konuşmasından:

"Ülkenin doğusuna bakın, daha çocuk yaşta

kız çocuklarının evlendirildiğini görürsünüz. İstanbul'a bakın, asgari ücretle 4 kişilik ailesini geçindiremediği için intihar eden o güzel insanları görürsünüz. Taksim'e bakın, sırf orada hayat ona daha farklı bir seçenek sunmadığı için ara sokakta katledilmiş yatan o güzel insanları görürsünüz.

Bizler ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar hegemonların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz. Değiştirmeliyiz...

Bunu insanlık için, insan olarak yapacağız. Çünkü bizler insan olmayanların elinden fazlasıyla çektik. "

Hüseyin Umutcan Ay

İTÜ İşletme Mühendisliği, 248'inci yıl birincisi.

Tebrikler  yakışıklı Umutcan. Tam bir Cumhuriyet ve Atatürk gençliği.

***

* Hani, ölümü bile öldürmek isteyenlerimiz var ya?

* Ölümü öldürmenin, durdurmanın, geciktirmenin adından korkanlar var ya?

* Perdenin arkasında ve sosyal medyada kahramanlık ve korkusuzluk türküleri okuyanlar var ya?

* Attığı her adımdan; iktidarları, yetkilileri, öğretmenleri, sistemleri, ailelerini, dostlarını, arkadaşlarını, çevresini ve doğayı dahi suçlayanlar var ya?

* İşte yürekli ve bilge Hüseyin Umutcan Ay, hepimize öylesine anlamlı cevaplar vermiş ki!..

* Ölümü öldürmeye gücümüz yetmediği için, kahramanlık ve çok bilmişlik yaparak, kendimizi bir halt zannetmişiz hep.

* Dost olmuşuz, sırdaş olmuşuz, vatanperver ve vatansever olmuşuz. Çoğumuz susmuş, susmayanlardan uzaklaşmış, uzaktan gazeller okumuş, “ benim tuzum kurudur” diye etliye sütlüye karışmadan, ne dost demişiz, ne dava arkadaşı ve nede insan! Hepsini menfaatlerimiz ve ucuz yaşantımız İçin satmışız.

* Sattıklarımıza da, insanlık dersi vermeye kalkmışız.

* Din, Vatan, Cumhuriyet, Atatürk, ahlak, hak, hukuk, adalet, vicdan ve insanlıktan ders verirken, hayatımızın demini ve keyfini çıkarmışız.

* Açları, engellileri, düşkünleri, kadınları, kızları, mağdurları, masumları, katilleri, zalimleri, haksızları, kırk yıl aynı sofradan yediklerimizi ve geçmişimizi unutmuş, yeni çevremizde, haksız kazananların avakadolu salata partilerinde oturarak, halktan ve haktan bahsediyor, “ bu ülkenin hali ne olacak “ diye, fotoğraflar paylaşıyoruz.

* Evet sevgili Umutcan, seni sadece alkışlamıyorum. İnsan olanların, kaybolan ümitlerinde yepyeni filizleri yeşertmeye, umutlarımızdaki hayallerimize yenilerini katmamız gerektiğini hatırlattın. Seni seviyorum.

* “İnsan olmayan insanlar ile insan gibi görünen insanların; ölümü, sevgiyi, umutlarımızı, yarınlarımızı ve insanlığımızı öldüremeyeceklerini, bir kez daha anladım.“

Bakmadan Geçme