Olaylara Esnaf ve Vatandaşlardan Tepki

Dün HDP Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi sonrası valiliğe yürümek isteyen, yolu kapatarak barikat kuran etrafa zarar veren bir grup Cumhuriyet Caddesi ve ara sokakları savaş alanına çevirdi. Olaylarda 3 gösterici göz altına alındı. Dün yaşanan olaylara esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Van'daki programının ardından  miting alanından  çıkan bir  grup valiliğe doğru izinsiz  yürümek  istedi.  Mobese kameralarının bulunduğu direkleri yıkarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde  barikat kurdu   polisi taş ve  havai  fişeklerle saldıran göstericiler müdahale eden  polis  3  göstericiyi  göz  altına aldı. 

MOBESA KAMERALARINI KIRIP  YOLU KAPATTILAR
HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın miting konuşmasında provokasyonlara gelmeyin, esnafa zarar vermeyin uyarısı  sonrası  yüzlerini kapatan bir grup Van’da  dün ortalığı  bir kez  daha savaş alanına çevirdi. Miting alanından valiliğe  yürümek isteyen gruba   müdahale  eden  polisleri taş ve havai fişek yağmuruna tutan göstericiler mobesa kameralarının bulunduğu direklerini de yıktı.

HER MİTİNG SONRASI OLAY ÇIKARILIYOR

Polislerin gaz bombası ve tazikli suyla  yaptıkları müdahale sonrası  göstericiler  ara  sokaklara dağıldı. Başbakan Erdoğan’ın mitingi sonrası meydana gelen kırıp,  dökme, çevreye zarar şekliden yaşanan olayların   dün Demirtaş’ın mitingi  sonrası  aynı şekilde   meydana  gelmesi  akıllarda  soru işaret bırakırken  esnaf  ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

DEMİRTAŞ’IN UYARISINI DİKKATE ALMADILAR

Şehrin  huzurunu bozan olaylara tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar ” Esnaflar ve vatandaşlar artık yaşanan olaylardan bıktı. Her miting sonrası bir bahane yaratılarak şehirde olay çıkarılıyor, çevreye zarar veriliyor. Van esnafının yaşadığı soruna  dün  dikkat  çeken  Selahattin Demirtaş mitingde açık  bir uyarıda bulundu.  Ancak miting sonrası bu uyarıyı dahi dikkate almayan  ne yaptıkları bilinmeyen bu grup etrafı yıkıp cadde ve sokakları savaş alanına çevirerek insanların alış veriş hakkını  engelledi.   Dün yaşam bir kez daha olumsuz etkilendi. Bu sorumsuzluk, keyfilik artık son bulmalıdır. Olaylar nedeniyle alış veriş, işler  duruyor. İnsanların morali bozuluyor. Cumhuriyet Caddesine insanlar artık  çıkmaya dahi korkuyor.  Esnaflar iş yerlerine büyük kiralar ödüyor, onlarca  personel çalıştırıyor.  Bu olaylar nedeniyle  işler  durma noktasına  geldi. Kimi insanın o saate çok acil ödemesi, alması  gereken bir  ihtiyacı  olabiliyor. Ama   bu hakkını kullanamıyor.  Artık yeter diyoruz. Olaylar demokrasi, insan hakları, yaşama hakkıyla bağdaşmıyor” dediler.   

 

Bakmadan Geçme