OKULLAR DAHA BİTMEDİ

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören okulların onarımı ve yeni okulların yapımının devam ettiğini belirterek, “Kullanılamaz derslik sayısının iki katı derslik yapıyoruz. Fiziki anlamda bir sorunumuz yok, tek sıkıntımız zaman” dedi.
Sayılır, geçen yıl meydana gelen ve 644 kişinin hayatını kaybettiği depremde bin 39 dersliğin zarar gördüğünü belirtti. Ağır hasarlı olan ve yıkılan okulların yerine de 2 bin 31 derslik yapıldığını söyleyen Sayılır, bu okulların bitmesiyle birlikte kentte fiziki anlamda bir sorunun kalmayacağını belirtti. Sayılır, “Depremden sonra problemli olan okullara öğrencilerimizi göndermedik ve göndermeyeceğiz. 2007 yılından önce yapılan okulların güçlendirilmesi gerekiyordu ve güçlendiriliyor. Kentte başlattığımız okullar daha bitmedi ve bu konuda sorun yaşayabiliriz. Bu okulların kısa zamanda bitirilmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Ayrıca güçlendirilecek okular var. Ama buradaki sorunumuz zaman. Bilindiği üzere biz okulların inşaatını şubat ve ocakta başlattık. Tüm bu seferberliğe rağmen zaman yetmedi. İyi niyetle tüm çalışmalarımıza rağmen bitmeyen okullar var. Şimdi eski yıkılmak üzere olan derslik yerine yenilenmiş ve 2007 deprem yönetmenliğine uygun 2 bin dersliğimiz olacak. Bu dersliklerin bitmesiyle birlikte derslik sıkıntımız kalmayacaktır” dedi.

“TEK SORUNUMUZ ZAMAN YETERSİZLİĞİ”
Sayılır, 2012-2013 eğitim öğretim yılı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “Bu yıl eğitim hasarsız okullarda, güçlendirilmesi tamamlanan okullarda, devlet bütçesiyle yapılan ve tamamlanan okullarda, hayırsever vatandaşların yaptırdığı okullarda, TOKİ tarafından yapılan ve tamlanan okullarda yapılacak. Bunun dışında binası bitmemiş yerlerde prefabrik sınıflar da eğitim vereceğiz. Okulun olmadığı ve uzak olan yerlerde Van ve Erciş’te taşımalı eğitim ile çocuklarımızı okullara taşıyacağız. Bilindiği üzere depremden sonra 74 bin öğrenci il dışına gitmişti, 292 bin öğrencimiz kalmıştı burada. Yani geçen yıl 330 bin öğrencimiz vardı. Ama bu yıl 350 bin öğrenci bekliyoruz. Tek sorunumuz zaman yetersizliği” şeklinde konuştu.
vanhaber, van haber, van, haber
okul, deprem, tadilat, toki, erciş

Bakmadan Geçme