ÖĞRETMENLERE TEMEL EĞİTİM SEMİNERLERİ

Van’da göreve başlayan aday öğretmenlere Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Seminerleri verilmeye başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli alanında uzman eğitimciler, idareci ve eğitim denetimcileri tarafından, öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişimler hakkında bilgi verildi. Seminerler, Van Selahaddin-i Eyyubi Lisesi, Birol Emil İlköğretim Okulu, Türk Eczacılar Birliği İlköğretim Okulu, Mustafa Necati İlköğretim Okulları’nda Temel Eğitim Seminerleri,Van Selahaddin-i Eyyubi Lisesi, Van İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu ve Koç İlköğretim Okulu’nda veriliyor.
Seminerlerle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Sayılır, "İlimize atanan öğretmenlere uyum seminerleri verilmişti. Bu seminerler süresince öğretmenlerimiz çevreye uyum sağladı. Şu an yapılan Temel Eğitim Seminerleri ile bir kamu personelinde olması gereken donanımlarla ilgili konular işlenmektedir. Hazırlayıcı Eğitim Seminerleri’nde ise daha çok öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgiler ve eğitimler verilmektedir. Çalışanlarımızın daha iyi yetişmesi için merkezi ve mahalli seminerlerimiz devam edecektir” dedi.
Van Selahaddin-i Eyyubi Lisesi konferans salonunda yapılan Hazırlayıcı Eğitim Semineri’ne katılan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise aday öğretmenlere yaptığı konuşmada "Yaptığınız öğretmenlik mesleği kutsal olduğu kadar özveri ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olacaklardır. Öğrencilere sadece öğretim değil aynı zamanda eğitimde veren kişilersiniz. Eğitimlerinizde evrensel değerleri de gözeterek ve öğrencilerin öğretmenin her davranışını gözlemlediğini unutmadan, beden dilimize ve davranışlarımıza dikkat ederek örnek olmalıyız. İyi örnekler gören öğrenciler donanımlı olacak gittikleri ortam ve bulundukları yerlerde yaptıkları işinde hakkını verecektir" şeklinde konuştu.
İl merkezinde 8 eğitim kurumunda devam eden Temel Eğitim Seminerlerinin 66 saat, Hazırlayıcı Eğitim Seminerlerinin ise 120 saat verileceği belirtildi.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme