ÖĞRENCİLERİMİZİN ŞİDDETE BAŞVURMASI ÜZÜCÜDÜR

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, geçtiğimiz günlerde üniversitede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklamaya yaparak, 'Öğrencilerimizin şiddete başvurması üzücüdür' dedi.

YYÜ Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep tarafından yapılan yazılı açıklamada, “13 Mart 2014 tarihinde bir dolmuşun iki kız öğrenciye çarpması sonucu bir grup öğrenci rektörlük konutuna yürümüş. 14 Mart 2014 tarihinde de bazı dolmuş şoförlerinin kız öğrencileri rahatsız ettiği iddiasıyla üniversite öğrencileri bu kez rektörlüğe yürüyüş yapmışlardır fakat rektörlüğün önünde toplanan gruptan bazıları rektörlük binasını taşlayarak tahrip etmişlerdir. Öğrencilerin, kendisine ulaşabilme kanallarını her zaman açık tutan bir rektöre rağmen rektörlük binasını tahrip etmeye çalışmaları kabul edilemez. Olayın rektörlükle hiçbir alakası yokken, sorumluluk rektörlüğünmüş gibi bir algının oluşturulması manidardır. İlgili grubun, dışarıdan tahriklerle rektörlüğe yürümesi ve tahrip etmesi üzücüdür. Toplu taşım araçlarıyla ilgili sorumlu kurumların değil de rektörlüğün hedef alınması; eğitim, kültür ve bilim yuvası olan üniversitenin huzur, güven ve demokratik ortamını bozmaya yönelik bir provokasyondur” dedi.
Öğrencilerin her türlü sorununu demokratik haklarını kullanarak üniversite öğrencisine yakışır bir olgunlukla dile getirmelerinin kendileri tarafından da takdir edilmekte olduğunu ifade eden Gençcelep, “Fakat eylemin biçimi ve sonucu, olaya katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerine yakışmamıştır. Öğrencilerimizin kendi sorunlarını medeni bir biçimde şiddete başvurmadan diyalogla çözmeleri gerekmektedir. Üniversite personeli olarak, üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetinin engellenmesine ve huzur ortamımızın hedef alınmasına geleceğimiz olan öğrencilerimizin alet olmaması dileğimizdir. Üniversitemizde, öğrencilerimizin geleceğe iyi hazırlanmaları için elimizden geleni özveriyle yerine getiriyoruz. Kampüsümüzde sorunlar varsa bunları akademik ortama yakışır bir demokratik olgunlukla, diyalogla çözmeye çalışmalıyız. Üniversitemizi zan altında bırakan, kamuoyuna yanlış aksettirilmesini sağlayan her türlü eylemden kaçınılmalıdır. Şiddet hiçbir sorunu çözmez. Bilakis sorunların başlangıcı olur. İnanıyoruz ki çözüm, sağduyu, diyalog ve medeni tepkilerle elde edilebilir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme