ÖĞRENCİLERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Van’ın Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle okul bahçesi ve çevresinde temizlik yaptı.
Dünya Çevre Günü nedeniyle harekete geçen Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu, Van Belediyesi ile ortaklaşa bir temizlik kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde okul çevresi ve mahalle sokaklarını çöplerden temizleyen minikler, bir yandan da mahalle sakinlerinin kapılarını çalarak kendilerine çevre temizliği ile ilgili hazırlanan broşürleri dağıttı. Kampanyaya katılan Van Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Bozyiğit, belediye olarak yıl içerisinde birçok kampanya başlattıklarını belirterek, çevre temizliği kampanyasının da bunlardan biri olduğunu söyledi. 70 kişilik belediye ekibiyle birlikte kampanyaya katıldıklarını ifade eden Bozyiğit, “Eğer burada yaşıyorsak, eğer Van bizim ise, eğer burada yaşamaya devam edeceksek, geleceğimiz yine buradaysa yaşadığımız yeri yaşanılabilir bir duruma getirmeliyiz. Doğayı kurumamız, onu kirletmememiz lazım” dedi.
Kampanyada temiz bir çevre hedeflediklerinin altını çizen Bozyiğit, “İnsanların şehri, sokakları, caddeleri dolaşırken rahat nefes alabilecekleri tertemiz cadde bir sokak görmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda bir yandan çevremizi çöplerden arındırırken bir yandan da insanlarımıza çok iş düşüyor. Biz tüm halkımızın çevre temizliği konusunda daha hassas davranmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Adnan Özel de, kampanyaya 800 öğrenci ile katıldıklarını ve yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanın temizleneceğini belirterek, “Çevre halkına ve mahalle sakinlerine çevreyi koruma bilincini aşılamak amacıyla böyle bir kampanya düzenledik. Başlattığımız bu kampanyaya mahalle sakinlerinin de katkı sunacağını umuyoruz” dedi.
Belediye tarafından basılan broşürlerin evlere dağıtıldığını dile getiren Özel, “Öğrencilerimizle bir yandan çevremizi çöplerden arındırırken, bir yandan da sokakta karşılaştığımız vatandaşlara ve evlere broşürler dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ise böyle bir kampanyaya katılarak temiz bir çevre oluşturmak istediklerini ve temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istediklerini söylediler.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme