Netanyahu Erdoğan'dan böyle özür dilemiş!

İsrail'in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren yazdığı kitapta, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Erdoğan'dan nasıl özür dilediğini açıkladı.

İsrail'in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren'in 2009-2013 arasında Washington'da görev yaptığı sırada yaşadıklarını anlattığı Ally isimli kitap yayınlandı.

Kitapta Mavi Marmara krizi ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'dan nasıl özür dilediğinin detaylarına da yer verildi.

CLİNTON BASKI YAPTI

Michael Oren'in kitabına göre İsrail'in Mavi Marmara saldırısının ardından dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi için baskı yaptı.

erdogan-dan-ozur-dileyen-netanyahu-fotografi-7448113_3342_m.jpg

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEYEN NETANYAHU FOTOĞRAFI

Clinton, Netanyahu'ya Türkiye'den özür dilenmesinin Başkan Barack Obama için kişisel önemi olduğunu söyledi. Obama'nın İsrail'in özür dilemesi için yaptığı baskılar Mart 2013'te Tel Aviv gezisine kadar devam etti. Oren'in kitabında ilk kez Netanyahu'nun Obama'nın yanındayken 23 Mart 2013'te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilerken halini gösteren bir fotoğraf da bulunuyor.

Oren özür anlarını, "Obama ve Netanyahu aralarında küçük bir masa ve telefon olduğu halde karşılıklı oturdular. Obama, Erdoğan'a 'Dostum Recep' dedi. Obama ve Netanyahu telefonu kapadı ve herkes ayaklarını uzattı, sevinmeye başladı. El çakışmalar, sarılmalar vardı" şeklinde anlattı.

Bakmadan Geçme