NAKLİYE ŞOFÖRLERİNE SEMİNER

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından kentte şehir içi nakliye işi ile uğraşan şoförler ‘K’ belgesi başta olmak üzere birçok konuda bilgilendirildi. 
Trafik Haftası dolayısıyla Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, nakliyecilik ile uğraşanların bir kooperatif çatısı altında toplanmaları konusunda çağrıda bulundu. Bu çatı altında bulunmanın birçok alanda çeşitli çalışmalar yapma konusunda büyük faydalar sunacağını anlatan Alpaslan, “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Eğer bu birlikteliği sağlayamazsanız ekmeğinizi kazanamazsınız ve korsanlığın önüne geçemezsiniz. Korsan taşımacılığın ortadan kalkması için bu şart. Bununla birlikte sizinle ilgili yapmak istediğimiz projeler var. Biz bunun hayata geçmesi için ilgili yerlerle görüşmekteyiz. Bu projemiz korsanlığın önüne büyük bir set çekecektir. Tüm araçların aynı renkte olması ve tahsis plakalarının olması konusudur. Bunun için sizlerin birlikteliğine ihtiyacımız var. Bu proje ile artık kimin korsan, kimlerin vergisini veren olduğu vatandaşlarımızca da görülmüş olacaktır” dedi.
Van’da 500’ün üzerinde şehir içi nakliyecilik yapan şoförün olduğunu buna rağmen katılımın az olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Alpaslan, böyle yaparak ne korsanlığın ne de diğer sorunların çözülebileceğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü memurlarından Selçuk Kolğu, K Türü Yetki Belgesi başta olmak üzere araçta neler bulundurmaları konularında şoförlere bilgiler verdi. Toplantı soruların cevaplanması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme