MUHTARLARDAN TEPKİ

Azim YACAN
Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir ile Van Muhtarlar Derneğine üye muhtarlar Van İpekyolu Devlet Hastanesi önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamada, Van İpekyolu Devlet Hastanesi hakkında tüm çabalara ve uğraşılara rağmen kapatma kararının alındığını belirterek, söz konusu kapatılma kararının Vanlıları mağdur ettiğini belirtti.
"İlin dinamikleri bitmiştir"
Milletvekillerini ve sivil toplum örgütlerinin hastaneye sahip çıkmadığını kaydeden Bilir, "Bir genel sekreter, bir il hakkında kendi başına karar verebiliyorsa, hastane kapatabiliyorsa demek ki, o ilin dinamikleri bitmiştir. Seçilmişlerimiz demek ki, koltuk sevdasından, seslerini çıkaramayacak kadar aciz ve parlamentoda elini kaldırıp, indirmekten başka bir işe yaramadıklarını görmüş olduk. Bir tane milletvekili bu hastaneye sahip çıkmadı. Çok merak ediyorum İpek Yolu Devlet Hastanesi kapatılırsa, bu halkın yüzüne nasıl bakacaksınız."dedi.
"İpek Yolu Devlet Hastanesi müşkülün sığındığı bir limandı"
Depremin bahane edilerek 3 hastanenin kapatıldığını savunan Bilir, "Her seferinde,  Sağlıkta reform yaptık diyorsunuz, demek ki reformunuz hastane kapatmakmış. Depremi bahane ederek, üç tane hastane kapattınız. Van halkının değerlerine sahip çıkmadınız. Bir genel sekretere söz geçiremiyorsanız; lütfen kendinizi, bu halkın vekili olarak görmeyin. Bizlerin şuanda yaptığını aslında sizlerin yapması gerekirdi. Bu halkımıza yapılan en ağır hakarettir. İpek Yolu Devlet Hastanesi ilimiz için çok önemli bir konumda olup, müşkülün sığındığı bir liman gibiydi."şeklinde konuştu. Bölge insanın Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek mağdur edildiğini dile getiren Bilir, insanların bir baş ağrısı için hastane ile şehir merkezi arasında mekik dokuduğunu belirtti.
"Semt poliklinikliği açın"
Hastane kapatma yerine şehir merkezinde semt poliklinikliklerinin açılmasını talep eden Bilir, halkın hastanelere daha kolay ve mağdur olmadan ulaşmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk olduğunu, insanların günlerce sırada beklediğini kaydeden Bilir, "Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öyle bir yoğunluk var ki, insanlar günlerce sıra beklemektedir ve sağlıklı insanlar bile sağlığından olmaktadır. Daha dün ihtiyaç diye, özel hastane kiraladınız, çünkü hastane iflasın eşiğindedir. Henüz kiraladığınız hastaneyi kimden ve kaç paraya kiraladığınızı kamuoyu ile paylaşmadınız. Şimdi kalkıp halkın hastanesini kapatacaksınız."diye konuştu.
Kendilerinin alınan karara itaat etmeyeceklerini belirten Bilir. hastanenin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ve gerekirse Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme