Muhtar ve Vatandaşlardan 112 Acil Memnuniyeti

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, muhtarlarla bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapılan programa, İl Sağlık Müdür yardımcıları Yaşar Beygo, Dr. Bengü Araz ve Dt. Şebnem Kartal da katıldı. Dr. Yanmaz, “Guruplar olarak davet edilen muhtarlarla görüşmelerimiz devam ediyor. İl ve ilçelerde bulunan muhtarlarımızla bir araya gelerek sağlık hizmeti ile ilgili vatandaşların taleplerini, görüşlerini muhtarlardan dinlemekteyiz. Her bir mahalle muhtarı ile soru cevap şeklinde görüşmelerimizi sağlamaktayız” dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN SUNDUĞU SAĞLIK HİZMETLERİ HAKKINDA DA BİLGİLER VERİLDİ.
Dr. Yanmaz, İl Sağlık Müdürlüğü olarak muhtarlarla yapılan görüşmelerde mahallelerde bulunan Aile Sağlık Merkezleri başta olmak üzere sunulan sağlık hizmetleri değerlendirilerek daha iyi yapılması için görüşmeler yapılacağını belirtti. Dr. Yanmaz, muhtarlarla “112 Acil Sağlık hizmetlerinden şikayetiniz var mı” sorusu üzerine muhtarlar aracılığıyla vatandaşlarında memnuniyetinin yüzde yüz olduğunu dile getirdiler. “Telefon açtığımızda en kısa sürede 112 Ambulansı hastalarımızı almıştır” ifadesinde bulundular. Dr. Yanmaz, “Bizimde vatandaşlardan temennimiz 112 Acil Çağrı Merkezlerini asılsız ihbarlarda ve boş yere meşgul etmemeleri, hizmetlerin sağlıklı ve etkin gerçekleşebilmesi için muhtarlarımızla sağlanacak koordinasyona bağlıdır bu görüşmelerimizi vatandaşlarımızla da paylaşmanızı dilerim” dedi.
Mahalle muhtarlarının tamamına yakın guruplar halinde katıldığı istişare toplantısında sağlıkta hizmetlerin sağlıklı ve etkin gerçekleşebilmesi muhtarlarımızla sağlanacak koordinasyona bağlı olduğunu ifade eden. Dr. Yanmaz, “Onun içindir ki; Sağlık Müdürlüğü olarak muhtarlarımız arasındaki koordinasyonu önemsiyoruz. Gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımız karşılaştıkları her sağlık sorununda, ihtiyaçları olan her konuda ilgili birim, sorumlu kişi ile irtibata geçebilmesi ve sorunlarını çözebilmesi için bizlerde buradayız” şeklinde konuştu.
Sağlık Müdürü . Dr. Yanmaz, sağlık müdür yardımcılarının tamamının katıldığı toplantıda, muhtarlar tek tek söz alarak sorunları, talepleri ve isteklerini iletti.

Bakmadan Geçme