Mücadele, Hırs Sonuç Üç Puan

Rıdvan Can yazdı...

Saha ve seyirci avantajıyla çıktığımız maçta Ankara Demirspor karşısında göze hoş gelen oyunuyla kazanan takımımızı ve emeği geçenleri öncelikle tebrik ediyorum.

Sezon başından beri Vanspor'u ilk kez bu kadar istekli ve mücadeleci ruhunu sahaya yansıttığını gördük. Haftanın en önemli maçlarından birine ev sahipliği yaptık.

Ankara Demirspor ligin güçlü ekiplerinden play-off mücadelesi veren bir takımdır.

Rakipte tanıdık üç isim vardı. Bir dönem Vanspor'u çalıştıran teknik direktör Serhat Gülpınar, Van'ın çocuğu Oktay Aydın ve Vanspor forması giyen Burhan Arman, uzun bir aradan sonra bu kez rakip olarak, Van Atatürk Şehir

Stadındaydılar.

Maça gelecek olursak;

İki takımda haftayı galibiyetle kapatmış moral ve motivasyon anlamında iyi durumdaydılar. İki takımı zor bir müsabaka bekliyordu.

Maç. beklediğimiz gibi başladı. Maçın ilk 10-15 dakikalık bölümünde iki takımda kontrollü oyunu tercih etti. Maçın 20'nci dakikasından itibaren Ankara Demirspor iki Vanspor ise Uğurcan, Muhsin ve Yaser ile önemli gol pozisyonlarını değerlendiremediği bir 45 dakikaya sahne oldu.

Karşılıklı ataklarla golsüz sona eren maçın ilk 45 dakikalık bölümünde iki takımda kendine yakışan  futbolu ortaya koydu.

İkinci yarıya çok iyi başlayan Vanspor 65'nci dakikada Uğurcan ile golü buldu. Oyun üstünlüğü ile birlikte skor üstünlüğünü de eline alan kırmızı-siyahlılar altın değerinde üç puanla haftayı galibiyetle kapattı.

Uzun bir aradan sonra ilk kez stadyumdan mutlu ayrıldık diyebiliriz. Evet güzel bir galibiyetle Ankara Demirspor maçını geride bıraktık. Hafta sonu deplasmanda zorlu Kocaelispor'a konuk olacağız. Ligin en zor, en çekişmeli maçlarından biri olacak.

Kastamonu ve Ankara Demirspor galiyetlerinin ardından neden üçte üç olmasın..

"ÜÇTE ÜÇ OLSUN"

Ankara Demirspor karşısında alınan üç puanın önem kazanması için Kocaelispor karşısında da aynı oyunu sahaya yansıtıp üç puanla ayrılmalıyız. Bakın iddia ediyorum. Vanspor Anakara Demirspor karşısında ortaya koyduğu futbolun %70'ni oynasın Kocaeli'den puanla döneceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a yürekten başarılar diliyorum...

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme