Mollakasım'da asfalt çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım-Ayanıs-Özyurt mahalleri grup yolunda asfalt çalışmalarına başladı.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan 3,5 kilometrelik Mollakasım-Ayanıs-Özyurt mahalleri grup yolunda asfalt çalışması yapılıyor.

Türkiye'nin denize kıyısı olmayan tek mavi bayraklı halk plajının da bulunduğu güzergahta Büyükşehir Belediyesi bölgede asfaltlama çalışma yaptı. 3,5 kilometrelik Mollakasım-Ayanıs-Özyurt mahalleri grup yolunda Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca, Büyükşehir Belediyesinin kendi işgücüyle dolgu, reglaj ve alt temel malzemeleri serildikten sonra sıcak asfalt çalışmaları başladı. Ekipler, ilk etapta yolun 1,5 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışmalarını tamamlarken, 2 kilometrelik kısmında ise hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla yollarında daha modern ve ulaşımın konforlu hale geldiğini hatırlatan Ömer Çıtak, “Her gelişimizde çok fazla kaza tehlikesi atlatıyorduk. Şimdi oldukça medeni, ilimize yakışır şekilde yollar yapılıyor. Güvenli bir şekilde ulaşımımızı sağlıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

Yaklaşık olarak 25-30 yıl önce Mollakasım’a geldiklerini hatırlatan Fuat Avcı, asfalt yolu hayal bile edemediklerini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla Van merkezden yazlıklara kadar asfalt yol yapılıyor. Sahilin neredeyse her noktasına asfaltlı yollarla ulaşmak mümkün. Bu çalışmalardan dolayı Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yürütülen çalışmaların bu bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Mollakasım Mahalle Muhtarı Sabahattin Karatekin ise buradaki yolların yıllardır çok kötü durumda olduğunu hatırlattı.

Muhtar Karatekin, “Mavi Bayraklı Halk plajımızın da güzergahında bulunan Mollakasım, Ayanıs ve Özyurt mahalle yolumuz uzun yıllardır çok kötü durumdaydı. Araçlar gidip gelemiyordu. Gelen bir daha da gelmek istemiyordu. Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla hem yolumuzu genişletiyor. Hem de asfalt dökerek daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyor. Mahallem adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yoğun bir çalışma yürütülen yolun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Bakmadan Geçme