Miyazaki'nin annesine taziye ziyareti

Van'a, deprem gönüllüsü olarak gelip artçı depremde hayatını kaybeden Japon Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki'yi Japonya'da evinde ziyaret eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu'da yaptırılan parkın açılışına davet etti.
Japonya'nın Oito eyaletinde yaşayan, Van'a deprem gönüllüsü olarak gelip artçı depremde hayatını kaybeden Japon Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki ile Başkan Ali Bektaş arasında duygusal anlar yaşandı. Japon basınının ilgi gösterdiği ziyarette yapılan parkın fotoğraflarının bulunduğu albümü ile Devrek bastonu ve elpek bezi hediye eden Başkan Bektaş, Atsushi Miyazaki'nin 10 binlerce kilometre uzaktan gelip yardım ederek insanlık dersi verdiğini belirterek, yapılan anıtla Kozlu ilçesinde ve Türk halkının kalbinde yaşayacağını vurguladı.
Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav'ın da katıldığı ziyarette Kozlu ilçesinde yaptırılan anıt hakkında bilgi veren Başkan Bektaş, "Bu olay olur olmaz böyle bir vefa örneği göstermek istedik. Miyazaki'nin yaptıkları yanında bu hiçbir şey. Biz, annesine böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür etmeye ve anıtın açılışına davet etmeye geldik" dedi.
Keiko Miyazaki'ye kendi annesinin öldüğünü söyleyen Başkan Bektaş, "Benim annem, sizin çocuğunuz öldü. Bundan sonra beni evladınız olarak kabul ederseniz sevinirim" dedi.
Oğlunun hatırlanmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Keiko Miyazaki de şunları söyledi: "Bu kadar yolu gelmeniz beni çok duygulandırdı. Oğlumun acısını paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım bu vesileyle iki ülke arasında dostlular daha da gelişir." Keiko Miyazaki, ayrıca oğlunun anıt ve parkın açılışına gelmek istediğini belirterek gelen heyete ikramlarda bulunup teşekkür etti. Başkan Bektaş da, "Türkiye'de annelerin eli öpülür" diyerek izin isteyip anne Miyazaki'nin elini öptü.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, daha sonra Oito Valisi ve Belediye Başkanını ziyaret etti. Belediye binasına girişte ve çıkışta tüm personel tarafından ayakta alkışlanan Başkan Bektaş, personelin ellerini tek tek sıktı ve Japon usulü selamladı.
Kozlu'daki açılışa davet edilen vali ve belediye başkanı gelmek istediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme