Miyazaki Ailesi Van'dan Ayrıldı

Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazında hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ailesi Van ziyaretlerini tamamlayarak İstanbul'a döndü.

9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki ve kardeşleri Osamu ve Fumiaki Miyazaki ile AAR Yardım Kuruluşu gönüllüsü ve aynı zamanda otelin enkazından sağ kurtulan Miyuki Konnai, bir haftalık Van ziyaretlerini tamamladılar. Sabah saatlerinde konakladıkları otelden Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen anne Keiko Miyazaki ile beraberindeki, buradan tarifeli uçak ile İstanbul'a gittiler.

Uçuş öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Keiko Miyazaki, Van halkının kendilerine çok misafirperver davrandığını belirterek, "Van halkı başsağlığı dileklerini ilettiler. Bizi çok duygulandırdılar. Van çok güzel bir şehir. İnşallah depremin de yaraların kısa sürede sarıp eski günlerine tekrar döner" dedi.

Hava alanında bulunan bazı vatandaşlar da anne Keiko Miyazaki'ye tercüman aracılığıyla başsağlığı dileklerini ileterek minnettar olduklarını söylediler.
vanhaber,haberlervan,miyazaki,www.vansesigazetesi.com

Bakmadan Geçme