Mithat Melen'in Ardından

Van’ın renkli simalarından, memleket sevdalısı, ekonomist, bankacı, akademisyen, profesör, siyasetçi, pilot, 23. dönem İstanbul milletvekili, yazar, eski milli savunma bakanı ve başbakanlardan Ferit Melen'in oğlu Mithat Melen, Covit - 19 nedeniyle 14 Kasım Cumartesi günü hayatını kaybetti. Vefatı büyük üzüntü yarattı.

Kendisini tanımış olmaktan mutluluk duyduğum seçkin insanlardan biri olan Mithat Melen, Van’ın aydınlık yüzüydü. Almış olduğu eğitimle engin bilgisi ve taşıdığı vizyonuyla Dünya Bankası, Sanayi ve Ticaret Odaları, belediyeler ile özel ve resmi kuruluşlara, başta ekonomi, uluslararası ilişkiler, finans, insan kaynakları ve eğitim olmak üzere çeşitli konularda danışmanlık yapmıştır. 1500’e yakın yayınlanmış makalesi, biri İngilizce beş kitabı olan Mithat Melen İngilizce ve Fransızcayı anadili kadar iyi konuşan değerli bir hocaydı.

Kendisiyle 2017 yılında Vansesi Gazetesinin 80. yılı kutlamalarında tanışmıştım. Birlikte yaptığımız kahvaltı sırasında 14 yaşındayken Vansesi Gazetesinde yazar ve muhabir olarak çalıştığını bunun da gazeteciliği sevmesinde ayrı bir yeri olduğunu  ifade etmişti.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme