MİNİBÜS SALDIRISINA CEZA YAĞDI

Van'da 5 yıl önce taziyeden dönenleri taşıyan minibüsün uzun namlulu silahlarla taranması sonucu 4 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davanın 26. duruşmasında 6 sanığa, ‘4 kez müebbet ve 40'ar yıl hapis cezası verilirken, 7 sanık beraat etti.
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 27 Haziran 2008'de Van'ın Erciş ilçesinden taziyeden dönenleri taşıyan Halit Sağınç yönetimindeki 65 AV 664 plakalı minibüse yapılan silahlı saldırı sonucu 4 kişinin öldürülmesi ve 16 kişinin de yaralanması olayına karıştıkları ileri sürülen 13 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davanın 26. celsesinde sanıklardan Hamdullah, Rasim, Barış, Harun Reşit Şevgin, İzzet Sülüm ve Sefilmülk Taş'a, ölen 4 kişi için 'Kan gütmek saiki ile tasarlayarak öldürmek' suçundan toplam 4’er kez müebbet, yaralı olan 16 kişi için 'Kan gütme saiki ile tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan toplam 40’ar yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, firari olan sanıklar hakkında da yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Aynı davada yargılanan Celal, Arif ve Akif Şevgin, Hatem Akman, Hüsnü Yılmaz, Naci ve Hanefi Songül ise beraat etti.
Van- Erciş karayolu Ermişler mevkiinde 27 Haziran 2008'de taziye ziyaretinden dönen Halit Sağınç yönetimindeki 65 AV 664 plakalı minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve saldırı sonucu Halit, Rasim, Meryema, Mecbure Sağınç hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralanmıştı.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme