MEZUN OLDUĞU OKULUNU UNUTMADI

Vanlı işadamı Sadettin Çabuker, 67 yıl önce mezun olduğu Mollakasım İlköğretim Okuluna kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Burhan Ergin

Elektrik Malzemesi ve Hırdavat işiyle iştigal eden Harman Ticaret işyeri sahibi Sadettin Çabuker, 1950 yılında mezun olduğu Mollakasım İlkokulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.

“EĞİTİME HERKESİN KATKI SUNMASI GEREKİR”

Çocukların eğitimi için herkesin eğitim konusunda elinden gelen yardımı yapması gerektiğini belirten Çabuker, 50 yıl önce okuduğu ve mezun olduğu Mollakasım İlkokuluna yardım yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Eğitime yapılan yatırım ve desteğin boşa gitmeyeceğini kaydeden Çabuker, “1950 yılında başladığım ve 1956 yılında mezun olduğum Merkez Mollakasım İlkokuluna kırtasiye yardımında bulundum. Eğitimi desteklemek, öğrencileri sevindirmek, teşvik etmek hepimizin görevidir. Aydınlığa eğitimle çıkabiliriz. Onların yanlarında olduğumuzu bir şekilde göstermemiz lazım. Bunun için eğitim konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Ben de eğitime destek vermek amacıyla kendi okuduğum okulumu ziyaret ederek kırtasiye desteğinde bulundum” dedi.

Okul Müdürü Necat Karatekin ise, yardımdan dolayı Sadettin Çabuker’e teşekkür etti.

Bakmadan Geçme