MEŞHUR BURSA İSKENDERİNİ VAN'A GETİRDİK

Tarifsiz lezzetleri, kaliteli hizmetiyle damak zevkinize uygun Van'ın markası olma iddiasını taşıyan Ziyadem Bursa İskender Salonu hizmet vermeye başladı. Meşhur Bursa İskender'ini Van'a getiren işletme sahibi Mehmet Tuncil, 'Kaliteli ve güzel bir ortam oluşturduk. Misafirlerimiz verdiğimiz hizmetten gayet memnun. Bu memnuniyet bizleri de oldukça mutlu ediyor. Birçok insan 'biz bu kadar lezzetli iskenderi Bursa'da bile yemedik' diye iltifatta bulunuyorlar. İskender kebap yemeğe Bursa'ya gitmeye gerek kalmadı. Bursa İskenderini tüm lezzetiyle Van'a getirdik' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

Van'ın yeni lezzet noktası Ziyadem Bursa İskender,  Kazım Karabekir Caddesi Ziraat Bankası yanında hizmete açıldı. Uygun fiyatları, kaliteli hizmet anlayışı, farklı menüsüyle Vanlılara hizmet vermeye başlayan Ziyadem Bursa İskender salonu ferah mekanıyla müşterilerden beğeni topluyor.

Ziyadem Bursa İskender menüsünde Bursa İskender, Bursa Bonfile İskender, pideli köfte, pilav üstü döner, yaprak döner, İnegöl Köfte, kasap köftenin yanı sıra tatlı çeşitlerini de ikram olarak müşterilerine sunuyor. Bursa İskender vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görüyor.

“İnsanlarımıza çok iyi, kaliteli hizmet sunuyoruz”

İşletme sahibi Mehmet Tuncil, "Sektörde 30 yıl önce hizmet vermeye başladım. İlimizde bu sektörde çok büyük bir açık var. Bu işi seven biri olarak Ziyadem Bursa İskender’i hizmete açtık. Van'a vizyon olarak bir katkı sunmak istiyoruz.  Kaliteli ve güzel bir ortam oluşturduk. Burada insanlarımıza çok iyi hizmet veriyoruz. İnsanlarımızda bunu hak ediyor. Ekonomik krizden payımıza düşeni aldık fakat her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir masraftan kaçınmadık. 20 personel istihdam ediyoruz. Burada emekçi kardeşlerime istihdam alanı yaratılabiliyorsam ne mutlu bana, biz bütün çalışanlarımızla bir aileyiz. Ustalarımızı Bursa’dan getirdik. Ürünlerimizin tümünü Bursa’dan getirtiyoruz. Bursa’nın en iyi İskender ustasıyla çalışıyoruz. Sektörde hizmet veren İskenderoğulları, ustamıza iş teklifinde bulundu. Ancak Mehmet Şahin usta bizleri tercih etti. Buraya gelen birçok insan ‘biz bu kadar lezzetli iskenderi Bursa’da bile yemedik’ diye iltifatta bulunuyorlar. Güzel bir ortamda güzel yemeklerimizin tadına bakmak isteyenleri Ziyadem Bursa İskender’e bekliyoruz" dedi.

“İnsanlarımız lezzetlerimize yoğun ilgi gösteriyor”

Ziyadem Bursa İskender şefi Mehmet Şahin ise insanların Bursa İskender’e yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Kalite olarak emsallerimizin çok ilerisindeyiz. Bir buçuk ay önce Van’da hizmet vermeye başladık. Ben sektöre 30 yılımı verdim, baba mesleğidir. Bursa’da iskenderde yıllarca çalıştım. 2010 yılında Mehmet beyle Sultan Sarayı’nı hizmete açmıştık, aynı lezzeti yakalamak için tekrar Van’a geldik. Allah’a hamdolsun tereyağı, sos, et ve pidemizle lezzetimizi yakaladık. Bursa’daki lezzeti Van’a getirdik. İskender hazırlanırken incelik isteyen bir iştir. Etin sinirini çıkarıyoruz, akşamdan terbiyeye yatırıyoruz. Sabah dönere takıyoruz. Kömürde kısık ateşte pişiriyoruz. Soso direk salçadan yapmıyoruz. Domatesi pişirip kaynatıyoruz. Sosonu domatesten yapıyoruz. Pideyi mangalda kızartıyoruz. Gevrek yapıyoruz ki pide hamur olmasın. Biz et olarak kuzu ve dana kaburga kullanıyoruz. Tatlı çeşitlerimizden peynirli Kemal Paşa tatlısını, ekmek kadayıfını Bursa’dan getirtiyoruz. Günlük sütlaç yapıp müşterilerimize sunuyoruz. Tatlı çeşitlerimizin tamamı ikramdır. İnsanlarımız lezzetlerimize yoğun ilgi gösteriyor.  Bizde insanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Fiyatlarımız mümkün mertebe uygundur. İnsanlar buradan memnun ayrılıyor. Bizim kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Ziyadem Bursa İskender yüzde yüz hijyeniktir" diye konuştu.

BURSA İSKENDER

Bursa yöresinin meşhur kebap çeşitlerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderiiskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Ayrıca İskender yapımında kullanılan et, döner etinden farklıdır. İskender kebabının yapıldığı et, Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilir. İskender etinin yağı daha az olur. Kullanılan domates sosu ve yoğurt da kaliteyi çok etkilemektedir. Tüm Vanlıları lezzetli İskender yemeleri için mekanımıza bekliyoruz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme