MERSİN’DEN VAN TSO’YA ZİYARET

Van Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenecek olan “1.Van Ekonomi Forumu” için Van’a gelen Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Mersin Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve Mersin iş adamları Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Van TSO) ziyaret etti.

Heyet Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Başkanlık Danışmanı Yasin Ertürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Faruk Biner, Murat Beyaz tarafından karşılandı.
Ziyarette konuşan Rektör Yardımcısı Ahmet Özer, Van’ın ekonomisine değinerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özer, “Van bölgede öncü olma özelliği taşıyan bir şehir. Birlik beraberliğimizi kaybetmeden eksikliklerimizi gidermeliyiz. Van’dan gittikten sonra ‘Van’a nasıl yatırım yaparız’ diye düşünmeliyiz. Dışarıdaki Vanlıların Van’a gelip yatırımlarını Van’a yapması gerekiyor” dedi.
Barış sürecine değinen Özere, “Barışa sahip çıkarsak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin zenginliklerini de ortaya çıkarırız. İran ile ithalat ve ihracatta ambargoda olan 20 milyar doları ekonomimize ekleyebiliriz. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimlerinin birçok sorunu çözeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Necdet Takva Van’ın önemine değindi. Takva “Her geçen gün gelişen büyüyen Van, Tarihi, doğal güzellikleri, nüfusu bağlamında birçok ili geride bırakan bir kent. Sınır kapıları ile ticarete açık olan Van’ın bu özelliklerinden faydalanarak yatırım yapmak gerekiyor. Dünyada en zengin ülkeler sınır kentleri iken Türkiye de en yoksul iller sınır kentlerinde yer alıyor. Bu sorunu bir an önce çözüp ticari hacmimizi geliştirmeliyiz. Kentlerin değişip dönüşmesi için sizin hassasiyet göstermenizi bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme